Vojvodina Mozzart osvojila je drugo mesto na turniru u Kragujevcu, pošto je u finalu posle velike borbe poražena od domaćina 2:3 (20:25, 25:18, 17:25, 25:19, 13:15). Iako je Radnički slavio, Novosađani su prikazali dobru igru, energiju i visok potencijal, a postignut je i osnovni cilj – šef stručnog štaba Marko Narančić dao je priliku velikom broju igrača.

Crveno-beli stigli su na turnir direktno iz Bugarske, a prve zvanične utakmice Voša je u Kragujevcu odigrala konačno kompletna. Naime, juniori su se tek pre nedelju dana priključili ekipi, posle napornog reprezentativnog leta i odmah su krenuli na put sa saigračima.

Prvog dana turnira Vojvodina je savladala ekipu Karađorđa 3:1 (25:19, 25:19, 21:25, 25:18).

– Igrala se dobra odbojka u Kragujevcu, mi smo pružili kvalitetne partije. Krasila nas je dobra atmosfera i velika energija. Svi primači su pokazali da mogu da doprinesu rezultatu, čak i mladi Kulpinac, koji je veliki potencijal. Jedino što drugog dana nismo mogli, zbog bolesti, računati na Ubiparipa. Trudio sam se da neke igrače malo i poštedim, da rotiram i da većem broju igrača pružim šansu. Konačno smo kompletni i verujem da ćemo napredovati svakog dana – ističe šef stručnog štaba Marko Narančić.

Ono što sledi jeste tradicionalni međunarodni “Memorijal velikana”, koji će biti odigran od 19. do 22. septembra u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This