Tim koji će nositi dres Vojvodine u narednoj sezoni znatno je podmlađen, ali ono što je pokazalo šest prijateljskih utakmica jeste to da će crveno-beli imati šta da kažu na terenu i da će se za svaku loptu i svaki poen boriti svim srcem.

U proteklih mesec i po dana urađeno je mnogo toga – radilo se na fizičkoj pripremi, snazi, taktici, tehnici i, naravno, na rastu tima. Iako ovu ekipu na putu odrastanja očekuje još mnogo izazova, rada i strpljenja, njen napredak i sazrevanje vide se iz dana u dan.

Do sada je Vojvodina odigrala šest pripremnih mečeva, u kojima je nadigravanje trajalo onoliko setova, koliko su to termini u sali dozvoljavali, ali i u zavisnosti od toga kako su se treneri dogovorili.

Vošin tim slavio je u prve dve utakmice protiv Mladog radnika (3:1 i 3:1), jednom na strani i jednom kod kuće, da bi zatim izgubio 1:3 u Novom Sadu od, čini se i najskusnije ekipe u ligi, kragujevačkog Radničkog. Sa ekipom Niša igrali su puleni Marka Narančića 2:2, a u poslednjem duelu savladali su tim Spartaka 3:0 (nakon toga dobili su i dodatni set). Novosadski strateg je kroz ove mečeve šansu dao svim igračima.

Vošin tim

Poznato je da je pripreme počelo više igrača, tako da su svi jednako konkurisali za mesto u prvom timu. Plan je i na početku bio da neki igrači idu na pozajmice, kako bi nastavili da stiču iskustvo kroz veću minutažu. Tako se Nemanji Antunoviću u Požarevcu pridružio Jovan Perović, a deo tima nije ostao ni Vlado Šaranović.

Nažalost, nezgodnu povredu ramena imao je libero Uroš Mišković, na kojeg Vojvodina jedno vreme neće moći da računa.

Novosađani u sredu rano ujutru putuju u Rumuniju, gde će od 14. do 16. septembra igrati na Arkada kupu.

Program u Galaciju na Arkada kupu

14. septembar

15.45 (14.45 po našem vremenu): Vojvodina Novi Sad – Dinamo Bukurešt
18.00 (17.00 po našem vremenu): Steaua Bukurešt – CSM Arkada Galaci

15. septembar

16.00 (15.00 po našem vremenu): Steaua Bukurešt – Vojvodina Novi Sad
18.00 (17.00 po našem vremenu): CSM Arkada Galaci – Dinamo Bukurešt

16.septembar

12.00 (11.00 po našem vremenu): Dinamo Bukurešt – Steaua Bukurešt
14.00 (13.00 po našem vremenu): Vojvodina Novi Sad – CSM Arkada Galaci

Podelite na društvenim mrežama
Share This