Vladimir Vukojević novi je predsednik Odbojkaškog kluba Vojvodina, potvrđeno je na vanrednoj sednici Skupštine kluba. Od dvadesetpet članova skupštine, ukupno dvadesetjedan član glasao je za verifikaciju predloga Upravnog odbora i dosadašnjeg predsednika Dragoljuba Zbiljića, dok četiri člana, koja su trenutno van zemlje, nisu prisustvovala sednici.

I definitivno novi potpredsednici su Dragana Latković, predsednica Upravnog odbora Instituta za ratarstvo i potvrtarstvo Novi Sad i Radovan Kovačević načelnik Gradske uprave za obrazovanje. Ostali članovi UO su: Vladimir Batez, Dušan Šikoparija, Sonja Kružević, Đorđe Raković, Miroslav Milankov, Nenad Rončević, Bojan Radojević, Nenad Ćaćić, Nebojša Stupar i Ljubomir Jovanović.

– Mesto predsednika OK Vojvodina jedno je od najviših mesta u odbojkaškom sportu u Srbiji. Dragoljub Zbiljić bio je pet godina na toj poziciji i za to vreme se klub pomerio za nekoliko mesta naviše u organizacionom i takmičarskom smislu. Drago mi je što ćemo i ove sezone biti učesnici grupne faze Lige šampiona, verujem da svi zajedno možemo nastaviti putevima uspeha, ali je važno pre toga da obezbedimo sve potrebno za taj kontinuitet, organizaciono i finansijski. Takmičarski ciljevi se podrazumevaju. Optimista sam. Meni je ovo deveta godina u klubu. Krenuli smo 2013, kada je situacija bila baš teška. Napravili smo dobre iskorake i rezultate u ovih devet godina, podigli na viši nivo od 2017. sa Zbiljićem i novim Upravnim odborom. Danas imamo internat, restoran, teretanu, a ono što je najvrednije, pored seniorskog, imamo razvojne timove, gde je tridesetak naših juniora i kadeta, koji stasavaju. To je naš zalog za budućnost. Pored obaveza koje imamo u domaćem prvenstvu, jedan od glavnih ciljeva biće da stvaramo budućnost, da obezbedimo toj deci maksimalne uslove za rad, kako bi sutra ravnopravno konkurisali za prvi tim i donosili trofeje. Naša je želja da se odbojka razvija kao sport unutar cele države – poručio je novi predsednik Vladimir Vukojević.

Sada već bivši predsednik Dragoljub Zbiljić čestitao je Vukojeviću na imenovanju i poželeo mu puno sreće u radu.

– Mislim da je to jedna zaista prestižna funkcija i želim mu da uživa u mečevima i van njih. Sa zaposlenima u klubu je milina raditi, sve nas zajedno vodila je porodična atmosfera. Što se mene tiče, verujem u potpunu posvećenost poslu. Mislim da je upravljanje sportskim klubom zahtevno, čovek mora da daje sto odsto sebe i pošteno je i prema FK Vojvodina da se potpuno posvetim tome. Vukojević je dugo u klubu, zna odbojku, poznaje ove ljude, zna da vodi sistem i mislim da je on taj koji može da povede odbojkaški klub ka novim uspesima. Moje tri kompanije su sponzori OK Vojvodina i ostaćemo na taj način uz klub. Sigurno ćemo se viđati na utakmicama,Voša i odbojka su moja ljubav i verujem da ćemo zajedno uživati u pobedama i dobrim mečevima.

Vrlo brzo biće održana i redovna godišnja skupština.

Biografija – Vladimir Vukojević

Vladimir Vukojević rođen je 1972.godine u Zrenjaninu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Po struci je diplomirani mašinski inženjer – smer termotehnika, Diplomirao je 1997. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Postdiplomske studije – MBA završio 2007.godine takođe na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (u saradnji sa UBI Brussels, Belgija). Celu profesionalnu karijeru, od juna 1997.godine, radi u Naftnoj industriji Srbije. Od 2007. Obavljao je više rukovodećih funkcija u različitim delovima kompanije. Trenutno obavlja funkciju direktora departmana za razvoj i operativnu efikasnost u okviru funkcije za strategiju i investicije. Govori engleski i ruski jezik.

Odbojkom se bavio kao igrač, više od 15 godina, u zrenjaninskim klubovima GIK Banat i Bagljaš. Član je UO OK Vojvodina od 2013.godine.

Podelite na društvenim mrežama
Share This