Posle lavovske borbe u pet setova, Vojvodina Mozzart nije uspela da odbrani pehar Superkupa. Crvena zvezda slavila je 3:2 (20:25, 25:19, 25:18, 15:7) i tako stigla do prvog trofeja u ovoj sezoni. Novosađanima je falilo malo sigurnosti i iskustva u momentima kada se rezultat lomio.

Voša je odlično počela meč, sa puno samopouzdanja, brzo je napravila prednost i sačuvala je do kraja, te povela 1:0. Usledila su dva seta koja je Crvena zvezda odigrala na zaista visokom niovu, ali činjenica je da su scene pre meča i jednom tokom utakmice, netipične za odbojku, te kratki prekid, kumovale padovima kod obe ekipe, posebno kod novosadskih prvotimaca, kojima je falilo iskustva da iznesu sve što se dešava.

Ipak, uz neke izmene i veliku upornost i borbenost Vojvodina je još jednom pokazala da poseduje visok potencijal i da će sigurno igrati sve bolje i sigurnije kako sezona bude odmicala. Uspeli su Novosađani da se izbore za taj-brek, ali početno vođstvo Crvene zvezde bilo je dovoljno da mirno privede meč kraju.

Podelite na društvenim mrežama
Share This