Tradicionalnim okupljanjem u klupskim prostorijama, prvi tim Vojvodine počeo je pripreme za novu sezonu. Ovoga puta na prozivci se našlo nešto manje igrača, zbog reprezentativnih obaveza nekolicine prvotimaca.

Tako će sa radom već od sutra početi Nemanja Antunović, Stefan Kokeza (srednji blokeri), Branko Kopitić korektor, Stefan Marić tehničar, Jovan Perović, Danilo Elezović, Žarko Ubiparip (primači), Uroš Mišković (libero), dok će libero Stefan Negić nastaviti sa posebnim programom rada, terapijama i oporavkom. Ekipi nedostaju juniorski reprezentativci koji se pripremaju za Evropsko prvenstvo, Luka Stanković, Matija Milanović, Vuk Nedić, Andrej Aleksić i Vuk Kulpinac, dok je sa Filip Savovski sa makedonskim nacionalnim timom.

Podsećamo da, u odnosu na prethodnu sezonu, deo tima nisu više Lazar Bajandić, Andrej Rudić i Žarko Kisić, dok su Strahinja Đogić i Igor Lagundžin na pozajmici. Upravo zbog toga što je ekipa dodatno podmlađena, plan je da ove pripreme traju nešto duže, odnosno tačno deset nedelja. Po običaju, one počinju fizičkom pripremom, radom na snazi, te laganim uvođenjem u treninge sa loptom. Ekipa će raditi na Fruškoj gori, u maloj sali Spensa, ledenoj dvorani, kao i u klupskoj teretani. Kada su pripremni mečevi u pitanju za sada su dogovoreni prijateljski dueli u Bugarskoj sa Levskim, te učešće na turniru u Kragujevcu, dok će pripreme biti završene tradicionalnim “Memorijalom velikana” u Novom Sadu.

-Ova sezona biće zaista zahtevna iz više razloga. Prvo, nisu više sa nama najiskusniji igrači, te ćemo imati još mlađi sastav, a drugo fali nam šest igrača koji imaju reprezentativne obaveze. Imaćemo manje vremena za uigravanje, ali verujem u rad, verujem u ove momke i u njihov potencijal. Siguran sam da ćemo moći da igramo sa svim ekipama, a ukoliko se stvori prilika ići ćemo i na trofej. Nastavljamo sa našim projektom na duže staze, ulagaćemo u potencijal i talenat, priključili smo još igrača iz mlađih selekcija. Radićemo mnogo i napredovati – ističe šef stručnog štaba Marko Narančić.

Srednji bloker Nemanja Antunović i primač Jovan Perović, koji su prethodne sezone bili na pozajmici u Požarevcu, ponovo će nositi Vošin dres.

-Veoma mi je drago što sam ponovo u Vojvodini. Očekuju nas naporne pripreme, moramo mnogo raditi kako bismo spremno dočekali sezonu. Iako će ekipa biti još mlađa nego prošle sezone verujem da ćemo se boriti i ući u trku za trofeje. Siguran sam da će nas krasiti dobra hemija, timski duh i jedinstvo – kaže Antunović.

Najstariji u ekipi biće dvadesetčetvorogodišnji primač Žarko Ubiparip.

-Stvari se brzo menjaju, evo posle moje dve sezone sam najstariji u ekipi. Svakako, igrati za Vojvodinu i nositi dres sa njenim grbom je nešto veliko, pa verujem da ćemo svi dobro raditi, uvek pružati maksimum, biti jedan tim, a prošle sezone već smo pokazali šta takav pristup može doneti – poručuje Ubiparip.

Treba istaći da u stručnom štabu neće biti mnogo promena. Prvi asistent Narančića ostaje Siniša Gavrančić, o fizičkoj pripremi i dalje će brinuti Aleksandar Jovančević i Isidora Vasiljević. Lekar ekipe je doktor Stanko Čović, dok karijeru u inostranstvu nastavlja fizioterapeut Nikola Milićević. Njegov pomoćnik Igor Vučurović preuzeće kompletnu brigu o oporavku igrača. Novina je to da će uz tim biti i psiholog Zoran Todorovski. Statističar je Aleksandar Đurić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This