Šampion Srbije raste iz dana u dan. Na svim poljima, na terenu i van njega, napreduje i pokazuje svoju vrednost.

Infrastrukturno Vojvodina je sada bogatija za sjajni fitnes centar, te slobodno, sa klupskim prostorijama, domom za mlade igrače, kuhinjom, teretanom i medicinskim blokom, može da stane rame uz rame sa najorganizovanijim evropskim klubovima.

Još jedan veliki projekat, koji je počeo u maju, konačno je završen. Iza realizacije projekta fitnes centra OK Vojvodina stali su doskorašnji predsednik Dragoljub Zbiljić i Energotehnika Južna Bačka.

Prvotimci su imali i prvi trening u sopstvenoj teretani, pa je to bio i povod da nas kondicioni trener Aleksandar Jovančević, koji je izneo organizaciju svih radova i osmišljavanje svakog kutka, upozna sa ovim sjajnim odbojkaškim centrom za vežbanje i rehabilitaciju.

– Najveću zahvalnost dugujemo gospodinu Zbiljiću i Energotehnici Južna Bačka. Zbiljić je hrabro i sa jasnom vizijom stao iza projekta, koji je veoma komplikovan, obiman i skup. Rekonstrukcija je počela 1. maja i trajala je do polovine avgusta. Po mojim saznanjima, uloženo je preko 70.000 evra. Zaista smo vodili računa o svemu, radili smo adaptaciju od temelja do krova. Krov smo sredili sa spoljne strane, zato što je prokišnjavao. Išli smo korak po korak, imali smo dvanaest različitih vrsta majstora, angažovano je mnogo firmi. Osposobili smo prostor od 350 kvadratnih metara i pretvorili ga u fenomenalni fitnes centar. Uradili smo tematski, upravo za potrebe odbojkaškog sporta. Teretana obuhvata četiri dela. Jedan deo pokriva sve sprave za ruke, ramena, grudi, drugi deo za noge, treći za trup, dok su u četvrtom delu sprave za popravljanje skokova. Ima toga još, ali da ne nabrajam sve. Uz sve ovo veoma je važan medicinski blok, sa stolovima za masažu, rehabilitaciju, saunom i kadom sa ledom – predočava Jovančević.

Ono što je delovalo kao nedosanjan san, sada je u funkciji u punom sjaju, na raspolaganju svim igračima Vojvodine.

– U fitnes centru će raditi sve naše selekcije, kao i OK Novi Sad, a prostor će biti dostupan i ekipama koje će dolaziti na utakmice Lige šampiona, ili na druge turnire, mečeve. Mnogi su olako shvatili kada je Dragoljub Zbiljić još pre neku godinu najavljivao da će napraviti evropsku Vojvodinu, ali danas svi mogu da dođu da vide kako izgledaju klupske prostorije, dom za mlade igrače, kuhinja, sada i fitnes centar, medicinski blok. Jednostavno, polako, ali sigurno idemo tamo gde nam je mesto, među najbolje i najorganizovanije evropske klubove – zaključuje Aleksandar Jovančević.

Podelite na društvenim mrežama
Share This