M O N O G R A F I J A

Skačemo u istoriju

MONOGRAFIJA

Skačemo u istoriju

Istorijat OK Vojvodina od 1946. do 2011.

 

Ovaj istorijski dokument zvanično je predstavljen javnosti 26. decembra na svečanosti upriličenoj povodom 65 godina postojanja kluba. Kako je i onda rečeno, monografija predstavlja istorijski pregled, koji će ostati u amanet budućim generacijima, kao i uspomena onima koji su istoriju stvarali. Cilj je bio da kroz prizmu statistike budu prikazani rezultati, ovekovečeni uspesi, usponi, padovi, igrači, treneri, rukovodioci i svi oni koji su bili uz Vojvodinu. Naravno, podaci su obogaćeni fotografijama,  kao i rečju i sećanjima onih, koji su bili ili su još uvek deo crveno-belog kolektiva.

 

Kada je u pitanju sam sadržaj, u njemu se nalazi 14 poglavlja. Posle predgovora sledi istorijski pregled spakovan u šest celina. Svaka od njih predstavlja jednu dekadu, osim prve u kojoj je dat presek perioda od 1946. do 1960. i poslednjeg, u kojem je sazdano 11 godina. Dakle, nakon prvog poglavlja, redom idu šezdesete godine, sedamdesete, osamdesete i tako dalje. Od šezdesetih godina je i svaka sezona posebno obrađena i sadrži sastav igrača, stručnog štaba i uprave, te rezultate i tabele. Takvi podaci praćeni su tekstom.

 

Nakon ovakvih šest celina, slede i poglavlja namenjena mlađim kategorijama: priče o Vojvodini van terena, odnosno njenom marketinškom delovanju, zatim rukovodiocima, te reprezentativcima, a tu je i deo koji smo nazvali: Rekli su o Vojvodini… Na kraju monografije tabelarno su prikazani svi licencirani igrači, zatim svi treneri i igrači koji su osvajali titule i kupove, te najznačajniji rezultati kadeta i juniora i kompaktan pregled svih prvih mesta u prvenstvu i kupu, kao i evropski uspesi.

Monografija se može dobiti isključivo pouzećem. Poštarinu plaća klub.

Knjiga se naručuje u prostorijama kluba, ulica Maksima Gorkog 22-24, Novi Sad

ili putem telefona 021/422-773 i 021/525-281