Prvotimci Vojvodine NS seme stigli  su na korak do osvajanja Internacionalnog turnira u Solunu, pošto su u drugom kolu savladali tursku Halkbanku 3:0 (28:26, 25:22, 25:22). Ipak, put do pobede nije bio tako lak kako to rezultat govori. Novosađani su  dobro počeli utakmicu, poveli 8:5, ali su rivali preokrenuli i vodili gotovo do same završnice. Tada su crveno-beli odigrali borbeno, požrtvovano i sigurno, što je brzo rezultiralo preokretom. U neizvesnoj završnici bili su hrabriji i konkretniji, te zasluženo poveli 1:0. Velika borba vodila se i u drugom setu, a onda je svežinu i boljitak doneo ulazak Mirana Kujundžića, umesto Traviesa.

Pojačali su crveno-beli i servis, a do kraja meča visoku efikasnost u napadu imala je trojka Viecki, Mehić i Kujundžić. Upotpunili su to i Škundrić, Simić, Kovačević i Todorović, te pobeda nije mogla da izostane.

– Jako je važno kada se dobije onako prvi set, a posle toga se i pobedi 3:0 takva ekipa. Svakako, ovaj turnir nam mnogo znači, napredujemo i dobro se spremamo za početak sezone. Nadam se da ćemo turnir završiti na isti način – istakao je posle utakmice Goran Škundrić.

Pre toga PAOK je savladao ekipu CSM iz Bukurešta 3:0.

Podelite na društvenim mrežama
Share This