Prvotimci Vojvodine ušli su u drugu sedmicu priprema za novu sezonu. Pod budnim okom svih članova stručnog štaba, podmlađeni novosadski tim radi pre podne na terenima Đačkog igrališta, u ledenoj dvorani i teretani, dok je po podne uobičajeni trening sa loptom u maloj sali Spensa.

Najčešće su igrači podeljeni u dve grupe, kako bi se svakome ponaosob posvetila maksimalna pažnja, posebno onima koji prvi put rade po programu prvog tima. Šefu stručnog štaba Marku Narančiću trenutno je na raspolaganju 15 igrača, Matija Milanović i Stefan Dakić su sa reprezentacijom na Svetskom kadetskom prvenstvu, dok je Filip Savovski sa seniorskom selekcijom Makedonije.

Sigurno je da će za prave rezultate biti potrebno puno rada, strpljenja, razumevanja i vremena, ali svi veruju u to da je kreiranje budućnosti i podrška sopstvenom potencijalu, jedini ispravni put koji treba slediti.

Prvotimci rade punom parom
Luka Stanković, prvi levo

Luka Stanković rođen je 2005, igra na poziciji korektora, a u dresu Vojvodine do sada je osvajao pionirsko, kadetsko i juniorsko zlato. Jedan je od najperspektivnijih mlađih igrača Srbije.

– Velika mi je čast što sam u prvom timu Vojvodine. Naravno, moje ambicije nisu samo da budem tu, nego i da pokažem ono najbolje što znam na svojoj poziciji. Treninzi su teški, ali moramo da radimo, jer bez rada nema ni napretka ni uspeha – poručuje Stanković.

Jovan Perović je u nekoliko navrata bio već deo prvog tima. Rođen je 2003, a igra na poziciji primača. Juniorski je šampion Srbije sa Vojvodinom, a stalni je bio član mlađih nacionalnih selekcija.

– Kao i uvek, pripreme nisu lake. Treneri se trude da nas spreme što bolje za sezonu. Drago mi je što sam deo ove ambiciozne mlade ekipe, koja je spremna da u svakom momentu da svoj maksimum – ističe Perović.

Mladi prvotimci brzo se prilagođavaju
Jovan Perović, drugi desno

Prvotimci u maloj sali
Branko Kopitić, prvi desno

Branko Kopitić rođen je 2003 i igra na poziciji korektora. Zanimljivo je da ima seniorsku titulu Srbije iz sezone 2021/22, kada je uskočio u prvi tim umesto tada povređenog Milana Zečevića.  Bio je stalni član nacionalnih mlađih selekcija, a proglašen za najboljeg mladog odbojkaša 2022.

-Mnogo nam znači to što je većina nas radila u mlađim selekcijama sa trenerima Markom Narančićem i Sinišom Gavrančićem. Dobili smo priliku da se u novoj sezoni pokažemo i nadam se da ćemo iskoristiti šansu, napredovati, pokazati dobre i igre i ostvariti visoke ciljeve – zaključuje Kopitić.

Podelite na društvenim mrežama