Posle šest godina Vojvodina više nije šampion Srbije. U trećoj utakmici finala plej-ofa ekipa Partizana slavila je u Novom Sadu 3:1 i zasluženo osvojila titulu prvaka. Iako su Novosađani poveli u ovom meču 1:0, gosti uspeli da okrenu i reše meč u svoju korist.

Činjenica je da u celom finalu crveno-beli nisu bili na visini zadatka. Nedostajalo je energije, istrajnosti, ali je i sa druge strane mreže bio sjajan protivnik, koji je ove sezone bio bolji od Vojvodine i u borbi za Superkup i Kup Srbije.

Domaćin je dobro otvorio meč, predvođen Davidom Mehićem i Kavogom Landrijem, a u finišu je imao i tri poena prednosti. Iako se Partizan sasvim približio, puleni trenera Boškana su odoleli, a Mehić je stavio tačku na set.

Umesto da je to dalo vetar u leđa, Vojvodina je pala u nastavku, a u sva tri seta kada je imala priliku sopstvenim greškama i brzopletošću pogurala je protivnika. Partizan je igrao bolje, motivisanije, sigurnije, bio je konkretniji i stigao do velike pobede.

Za MVP plej-ofa proglašen je korektor crno-belih Milija Mrdak.

Ovim je sezona za prvi tim Vojvodine završena, ali to nikako ne znači da ona neće nastaviti zacrtanim putem. Iza kluba su sjajne godine,a njegova veličina uvek je bila ne samo u trofejima, nego i u trajanju, radu i organizaciji. Ove sezone Partizan je bio bolji i zaslužuje iskrene čestitke za sva tri osvojena trofeja.

Vojvodina – Partizan Efbet 1:3 (25:23, 18:25, 20:25, 16:25)
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Radovanović i Balandžić
Vojvodina: Simić, Milanović, Bajandić, Zečević, Negić, Rudić, Landri, Ubiparip, Mišković, Antunović, Buculjević, Parapunov, Krsmanović, Mehić.
Partizan: Mandić, Gruvaes, Dopuđ, Popović,  Batak, Mrdak, Tadić, Janković, Đurđević, Cvetković, Petrović, Bjelica, Kapur, Matić. 

Podelite na društvenim mrežama
Share This