Vojvodina je u finalu plej-ofa! Do prilike da brani tron i da se bori za dvadesetu jubilarnu titulu, novosadska ekipa stigla je posle pobede u trećoj utakmici polufinala nad ekipom Spartaka rezultatom 3:2.

U sjajnoj atmosferi male sale Spensa crveno-beli su održali obećanje i odužili se navijačima za podršku. Odmeravanje snaga i opipavanje pulsa trajalo je od prvog do poslednjeg poena prvog seta, a obe ekipe su pokazale izuzetnu borbenost. Konkretniji, umešniji i sigurniji u maratonskoj završnici bili su puleni Slobodana Boškana, koji su rešili ovaj period u svoju korist 30:28.

Nakon toga usledila je potpuna dominacija Vojvodine u drugom setu. Na terenu se pitao samo jedan tim, Novosađani su rano došli do prednosti, koju su do kraja dodatno povećali.

Niko nije posle 2:0 očekivao da će ova utakmica otići u drugom smeru i da će se na terenu voditi prava borba dva velika ratnika. Sjajni su bili Subotičani, koji nisu klonuli duhom. Pokazali su ono što ih je krasilo kroz sezonu, a najviše kroz plej-of – borbu, motivisanost, srčanost. Iskoristili su i mali pad u igri Vojvodine, koja je nije imala onu sigurnost iz prethodna dva seta. Sasvim zasluženo gosti su izjednačili na 2:2, a u taj-breku imali su čak i tri meč lopte. Ulazak Uroša Miškovića doneo je dodatnu energiju domaćinu i vratio mu stabilnost u odbrani. Hvatao je mladi libero i ono što su mnogi već videli na patosu. Kada je spasao ključnu loptu, skočila je publika, proradili su crveno-beli i u bloku i konačno stavili tačku na meč rezultatom 18:16.

U finalu Vojvodinu čeka stari rival, Partizan, a prva utakmica igra se u sredu, 19. aprila u Novom Sadu.

Vojvodina – Spartak 3:2 (30:28, 25:15, 18:25, 24:26, 18:16)
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Rogić i Cvetković.
Vojvodina: Simić 9, Milanović, Bajandić, Zečević 1, Negić, Rudić, Jausa, Ubiparip 12, Mišković, Antunović, Buculjević 6, Parapunov 23, Krsmanović 13, Mehić 20.
Spartak: Milović, Mašulović 19, Jungić 1, Tomčić, Peić, Lečić 5, Vulikić 3, Šuvački, Sebek, Kan 30, Dulić 1, Pavlović 7, Omar 20, Tumbas.

Podelite na društvenim mrežama
Share This