Bila je prinuđena Vojvodina da položi oružje pred motivisanim gostima. Spartak je iznenadio domaćina i slavio usred male sale Spensa.

Pet setova, neizvesnost i mnoštvo preokreta, bili su dostojni polufinala plej-ofa, a nijanse su bile na strani gostiju, koji su tako poveli 1:0 u seriji.

Negde do desetog poena u prvom setu trajalo je opipavanje pulsa. Obe ekipe igrale se prilično stegnuto i rezervisano. Tada su Novosađani blokom i servisom napravili razliku i na kraju ubedljivo rešili taj deo meča za vođstvo od 1:0.

Umesto da nastave u istom ritmu, domaćini su dozvoli da se u njihove redove uvuče nervoza, koja je prouzrokovala veliki broj servis grešaka, ali je i procenat uspešnosti u napadu od 65 odsto u prvom setu, smanjen na 41 u drugom. Bilo je to dovoljno da Spartak izjednači na 1:1.

Vratili su se crveno-beli, imali prednost tokom celog trećeg seta i opet popustili i dozvolili da se sve rešava u neizvesnoj završnici. Pribran je u tim momentima bio Mehić, koji je najpre realizovao kontru, a onda i odservirao as za 26:24 i vođstvo Vojvodine od 2:1.

Mogla je ovo biti dodatna injekcija za nastavak, međutim nije iskoristio domaćin da još više pritisne Subotičane, već su skoro izašli iz meča (na momente se tako i činilo). Iako su se borili i trudili, nisu uspeli da uspostave crveno-beli stabilnost. Pa opet, i u takvoj situaciji imali su priliku puleni trenera Boškana u četvrtom setu. Više energije, koncetracije i sigurnosti imali su gosti u ovom delu susreta, ali i u petom setu, iako su i tada domaćini propustili šansu u trenutku kada su se sasvim primakli rivalu i umirili ga.

Polufinale se igra na dve pobede, a druga utakmica je u ponedeljak u Subotici. Vojvodina je pokazala da može igrati jako dobro u gostima, a kroz ligu je pokazala kvalitet i sposobnost da odoli i ovakvim izazovima.

Vojvodina – Spartak  2:3 (25:16, 19:25, 26:24, 21:25, 12:15)
Novi Sad: Mala dvorana SPC Vojvodina, sudije Janković i Stojanac.
Vojvodina: Simić 15, Milanović, Bajandić, Zečević 1, Negić, Rudić, Jausa, Ubiparip 11, Mišković, Antunović, Perović, Buculjević 6, Parapunov 20, Krsmanović 16, Mehić 13.
Spartak: Milović, Mašulović 19, Jungić 5, Tomčić, Peić, Lečić 2, Vulikić 2, Šuvački, Sebek, Kan 26, Dulić 5, Pavlović 7, Omar 6, Tumbas.

Podelite na društvenim mrežama
Share This