Nakon napornog puta i presedanja u Amsterdamu, prvotimci Vojvodine konačno su u popodnevnim satima stigli u Monpelje gde ih u sredu očekuje meč 6. kola A grupe Lige šampiona. Novosađani su se smestili u hotelu u naselju Kastelno l Le, koje pripada širem delu opštine Monpelje.

Prvi trening su, posle odmora, crveno-beli imali uveče u školskoj sali, dok ih u utorak i sredu očekuju i treninzi u hali u kojoj će se igrati meč.

Novosađani na prvom treningu
Prvi trening u Monpeljeu

– Put je bio dosta naporan, ali važno je da smo stigli, smestili se, malo odmorili, a nakon toga uradili i jedan lakši trening. U utorak ulazimo u ritam utakmice. Ovaj duel je, naravno, za nas izuzetno važan, međutim, meni je mnogo bitnije da mi odigramo najbolje što možemo. I kroz takav verujem da možemo da se borimo s Monpeljeom za pobedu.

Tehničar Maksim Buculjević svestan je da će biti teško, ali isto tako poručuje da je Vojvodina u Francusku stigla da se bori za ostvarenje cilja.

– Imali smo prilike da vidimo da Monpelje nije naivna ekipa. Sa Nemcima je dva puta igrao pet setova, a poljskom predstavniku je uzeo set. I u Spensu je bila velika borba, ali mi smo bili bolji. Iskusni su, imaju dosta stranaca, nedavno ih je pojačao i Kamil Baranek i igraju sve bolje. Neće biti lako, ali mi smo došli ovde da učinimo sve, da igramo na pobedu i probamo da se plasiramo u četvrtfinale Kupa CEV.

Pobeda u ovom meču Vojvodinu ostavlja na trećoj poziciji grupe A i donosi joj plasman u četvrtfinale CEV kupa. Utakmica Monpelje – Vojvodina igra se 25. januara u 19 časova. Duel prenosi Arena sport 3 Premijum.

Prvi Vošin trening u školskoj sali, posmatrali su jednim delom učenici škole, ali i članovi tamošnjeg amaterskog odbojkaškog kluba, koji u toj sali treniraju i igraju utakmice.

Podelite na društvenim mrežama
Share This