Revanš utakmicom polufinala Kupa Srbije prvotimci Vojvodine će u utorak, 27. decembra, staviti tačku na 2022. godinu. Svi u taboru crveno-belih žele samo jedno: da godinu završe na najlepši način, plasmanom u finale Kupa.

Zadatak neće biti lak, jer su u prvoj utakmici u Požarevcu Novosađani izgubili 1:3. Međutim, puleni trenera Slobodana Boškana sada su u daleko boljoj formi, a na terenu je sve otvoreno. Svi u Voši veruju da uz dobru igru, maksimalno zalaganje i podršku sa tribina mogu do cilja.

A za kraj godine, Novosađani će organizovati još jednu lepu akciju, pa će tako ovaj važan meč imati i humanitarni karakter. Naime, u holu kod tribina (na ulazu u salu), biće smešteno „Vošino ćoše“, gde će svi koji dođu na utakmicu imati priliku pre početka duela da kupe suvenire šampiona Srbije. U ponudi će biti dresovi prvotimaca iz prethodnih sezona (originalni dresovi koje su nosili igrači i u njima osvajali titule), zatim majice, sveske, monografije OK Vojvodina… Biće izložen čak i stari dres Slobodana Boškana. Svaki artikal moći će da se kupi za određenu minimalnu cenu, a pošto je u pitanju humanitarna akcija, zainteresovani će ukoliko žele moći da plate i više. Manji predmeti, poput sveske, moći će da se plate takođe i jednim sms-om na licu mesta, za Borislava Stanojevića, ili Konstantina Jankovića. Od prikupljenog novca za skuplje artikle, pola će biti uplaćeno Borislavu, a pola Konstantinu. Kod ćošeta će biti istaknuti i plakati sa informacijama o našim drugarima, Bori i Koletu, a potrebnu pomoć i informaciju zainteresovani će dobiti od naših saradnica. Takođe, izloženi dres će moći i da se rezerviše, a u naredna tri dana da se preuzme u prostorijama kluba uz potvrdu uplate dogovorene sume na račun jednog od dvojice dečaka (ili po pola sume svakome).

Naši sugrađani, Borislav i Konstantin, koji inače vole da prate Vošine mečeve, najavili su da će najerovatnije tog dana biti sa nama u sali.

DOĐITE DA IGRAMO ZAJEDNO!

ZA FINALE KUPA!

ZA BORU I KOLETA!

Borislav Stanojević

Borislav (2011) rođen je prevremeno, kao prvi blizanac. Otpušten je sa neonatologije nakon deset dana i to kao zdrava beba. Svi nalazi i kontrole su bili uredni. Borislav je uredno sedeo, bio u šetalici, ali kada je trebalo da napravi prve korake to se nije dogodilo. Nakon pet godina pretraga, Borislav dobija dijagnozu cerebralna paraliza. Snimak magneta ukazuje na prenatalni moždani udar. Borislav je mentalno očuvan, ide u redovnu školu, odličan je učenik i jako voli da se bavi sportom. Najviše voli da trenira boćanje. Upornim vežbama i trudom Borislav je do sada mnogo postigao. Trenutno je u procesu pravljenja prvih koraka, kako bi bio što samostalniji. Sredstva su mu potrebna za odlazak na neurorehabilitaciju robotikom, plaćanje smeštaja i prevoza, jahanje, terapijsko plivanje, fizikalne terapije i opremu, invalidska pomagala i lekarske preglede.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Borislavu za njegov prvi korak, tako što će poslati SMS sa brojem 104 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Konstantin Janković

Zbog nedostatka kiseonikа na porođaju, Konstаntin kаsni u psihomotornom rаzvoju, a njegova dijagnoza je cerebrаlnа pаrаliza infantilis spastica G800. Konstаntin (2008) pohađa OŠ ”Milan Petrović”, na osnovu prava o inkluzivnom obrazovanju. Prija mu kolektiv i deca ga rado prihvataju. Iza Konstantina je borba dugi niz godina, razne metode vežbanja, svakodnevne terapije, defektolog, plivanje, jahanje i fizikalne terapije, tri transplantacije matičnim ćelijama, četiri operacije u Rusiji fibrotomije, četiri ciklusa terapija neurorehabilitacije robotikom u Hrvatskoj. Predstoje mu još dve operacije fibrotomije u Rusiji. Intenzivne terapije neurorehabilitacije, svakodnevne terapije koje ga očekuju su: terapijsko plivanje, terapijsko jahanje, terapije sa psima, fizikalne terapije i defektološki tretmani.

Konstantinu je potrebno obezbediti nova invalidska kolica sa motorom, rezervne delove, rekvizite za vežbanje u kućnim uslovima, opremu za asistivnu tehnologiju kao i sredstva za  putne toškove i smeštaj u okviru operacija i terapija u inostranstvu.

Za Konstantinovo bolje sutra! Budimo humani! Pošalji broj 543 na 3030.

Podelite na društvenim mrežama
Share This