Vojvodina – Crvena zvezda 3:1 (25:15, 25:15, 25:27, 25:23)

Novi Sad: Mala sala Spensa, sudije Janković i Radovanović.

Vojvodina: Simić 10, Milanović, Bajandić 14, Zečević, Negić, Rudić, Landri, Ubiparip 3, Mišković, Buculjević 2, Parapunov 14, Krsmanović 6, Mehić 21.

Crvena zvezda: Okolić 4, Ristić, Kljajić 1, Jović, Pepić, Ranković, Koprivica 1, Marinović 11, Nikolić 21, Popović, Skakić 18, Polomac 3.

Odličan i atraktivan meč, posebno zanimljiv za publiku, rešila je Vojvodina u svoju korist rezultatom 3:1. Kako je protutnjala kroz prva dva seta, činilo se će da domaća ekipa brzo završiti posao, ali se Zvezda pobrinula da susret ipak opravda epitet derbija.

 

Poveli su Novosađani 3:1, zatim su gosti na servis Nikolića izjednačili, ali je onda na servis liniju sa druge strane stao Parapunov. Njegov niz nastavio je Bajandić, a kada su to saigrači ispratili dobrim blokom i napadom, Vojvodina je uzletela do visoke prednosti i izdominirala do kraja za ubedljivljih 25:15. Sličan scenario doneo je nastavak, pa se i u drugom periodu na terenu nije moglo ni naslutiti da megdan dele dva velika rivala.

Buculjević, Krsmanović i Bajandić u bloku

Međutim, kada je trener Žakić izvukao i poslednjeg keca iz rukava, te na mesto dizača, na opšte iznenađenje, stavio Koprivicu, Zvezda je uspela da zbuni domaćina i da produži meč. Razigrali su se u taboru gostiju Nikolić i Skakić, pa Novosađani nisu imali jednostavan zadatak. No, bili su čvrsto rešeni da ne igraju peti set, servirali su i dalje dobro Parapunov i Bajandić, bili su dobri i požrtvovani i u polju Novosađani, a kada je bilo potrebno i blok je završio svoj deo posla. U neizvesnoj završnici upravo je blokom Simić stavio tačku na meč, za konačnu pobedu svoj tima.

Svakako, ovo je lepa uvertira u meč 3.kola A grupe Lige šampiona, u okviru kojeg, u sredu, 30.novembra, od 18 časova, Vojvodina dočekuje francuski Monpelje.

Podelite na društvenim mrežama
Share This