Urbrzani ritam i dalje traje. Iako je juče igrala meč polufinala Kupa Srbije, Vojvodina već u petak, 25.novembra nastavlja takmičenje u Superligi. Meč osmog kola protiv Crvene zvezde počinje u 17 časova, u maloj sali Spensa.

– Što se tiče meča u Požarevcu, poveli smo 1:0, u drugom bilo izjednačeno, a u završnici su oni bili sigurniji. Imali su inicijativu u trećem i dobro su servirali, dok smo mi imali problem na prijemu. U neizvesnoj završnici kada smo imali kontru nismo je iskoristili. Mislim da smo glavom ostali u tom trećem i dok se smo se vratili Požarevljani su već napravili razliku koju nismo uspeli potpuno da anuliramo  – osvrnuo se šef stručnog štaba Slobodan Boškan na duel sa Mladim radnikom i zatim najavio meč sa Crvenom zvezdom: – Igraju sa dosta oscilacija. Mislim da imaju dobru ekipu, ali jednostavno ne nalaze svoj ritam. Pod znakom pitanja je njihov prvi tehničar, koji ima blažu povredu. Tu su Skakić, Marinović, Pepić, Polomac, Okolić, sve kvalitetni igrači, ali igraju promenljivo. Mi ih moramo napasti servisom, da bismo mogli igrati u našem ritmu. Moramo napadački i mnogo ofanzivnije, sa više rizika.

Korektor Radoslav Parapunov poručio je da očekuje dobru utakmicu i veliku borbu.

– To su dva velika srpska kluba, sa dobrim ekipama i visokim ambicijama. Ovde sam drugu godinu i znam da su uvek sve oči uprte u Vojvodinu. Svi protiv nas igraju motivisano, rasterećeno, iznad sto odsto. To očekujem i od Zvezde, a verujem da će biti dobar meč. Moramo igrati borbeno, timski i od prvog do poslednjeg poena.

Čestitke Đuriću

– Prvo želim da čestitam drugu i kolegi Đuriću. Siguran sam da je on prava osoba za to mesto, odlično je upućen u funkcionisanje mlađih selekcija i prvog tima. Seniorska ekipa je lokomotiva koja vuče sve ostalo. Sada će mi biti lakše da se posvetim ekipi, ali će mi i pomoći jer ću moći da razgovaram sa Đorđem o svemu. Uvek je bolje sagledati problem iz više uglova i tako dođi do rešenja. Činjenica je igramo sa dosta oscilacija, ne možemo uhvatiti ritam, ali isto tako ove sezone je i liga jača, pa teže možete da nadoknadite to kada možda odigrate slabije. Moramo uvek da igramo dobro da bismo pobedili. Ali, to je sastavni deo sporta. Zadovoljan sam zalaganjem igrača, nije uvek dobro na terenu, a meni je bolna tačka Fridrihshafen, jer mislim da smo odigrali daleko ispod onoga što mi možemo. U Superligi smo za sada prvi, ali biće teško. Još uvek smo u igri za dva domaća trofeja. Treba da se izborimo sa svim stvarima i da budemo Vojvodina na koju smo navikli – kaže Boškan.

Stigao Kavogo Landri

Kavogo Landri

– Kavogo Landri je mlad momak, ima 19 godina i igra na poziciji primača. Visok je 200 cm, a potpisao je na godinu i po, odnosno do kraja ove sezone i sledeću. Najverovatnije neće igrati protiv Crvene zvezde, jer je tek došao, fali mu treninga i treba mu vremena da se uklopi. To bi bilo samo kontraproduktivno. On je igrao za reprezentaciju Kameruna na Svetskom prvenstvu, veliki je talenat, ali jednostavno treba biti strpljiv dok se ne navikne na naš sistem. Potrudiću se da ga pripremim za meč protiv Monpeljea, pa da nam pomogne set, ili dva, ukoliko to bude bilo potrebno – predočava Slobodan Boškan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This