Vojvodina je poslednji put igrala finale Kupa Srbije u sezoni 2019/2020. Tada se u Ubu sa Partizanom borila za trofej i osvojila. Ipak, u prethodne dve sezone crveno-beli stali su u polufinalu.

U sredu, 23. novembra, Novosađani počinju polufinalnu bitku Kupa Srbije u ovoj sezoni. Prvi duel sa Mladim radnikom počinje u 19 časova u Požarevcu, dok se revanš igra u Novom Sadu 27/28.decembra.

Definitivno, svi u Vošinom taboru, željni su finala i borbe za trofej Kupa.

– Mislim da je vreme da konačno ove sezone uzmemo i taj pehar. Pre svega moramo dobro da igramo polufinale, a posle ćemo da pričamo o narednim koracima – kaže srednji bloker Andrej Rudić i nastavlja: – Sećam se, igrao sam to finale 2020. u Ubu i bilo je jako lepo boriti se u takvoj atmosferi i posle se radovati. Međutim, da bismo došlo do finala moramo prvo proći polufinale protiv veoma neugodnog protivnika. Siguran sam da je sve na našoj strani. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, ali to treba da pokažemo na terenu. Svi želimo da već u Požarevcu napravimo dobar rezultat i da ga kasnije, naravno, potvrdimo u Novom Sadu.

Andrej veruje da će to što ekipa često ima padove, oscilira i ne igra dobro u kontinuitetu, u jednom momentu proći i da će ekipa biti najbolja onda kada je to najvažnije.

– Mislim da igrači koji ne igraju svaku utakmicu i čekaju svoju šansu, treba maksimalno da je iskoriste, da se pokažu u pravom svetlu. Treba da opravdamo poverenje tako da i trener Boškan vidi da može da računa na sve nas. Prvo od sebe polazim i iskreno ja jedva čekam da izađem na teren, trudim se da dižem sebi samopouzdanje dobrom igrom i da iskoristim priliku. Mislim da nekad te šanse ne iskoristimo u potpunosti, ali eto i protiv Jedinstva smo završili meč svi zajedno, kao tim i to je poenta. Cela sezona je malo turbulentna, ali ne plašim se, siguran sam da će sve doći na svoje kada bude to najpotrebnije. I prošle sezone smo počeli tako, čak nismo ušli kao prvi u plej-of. Ne sumnjam u nas. No, sve je to daleko, idemo korak po korak.

Zanimljivo je da je revanš tek za mesec dana.

-Mislim da to ništa ne menja. Svakom meču se mora prići maksimalno, sada treba odigrati dobro i pobedom se pripremiti za taj revanš – zaključuje Rudić.

 

Andrej Rudić
Podelite na društvenim mrežama
Share This