Sa domaćeg na evropski teren i obrnuto – na svaka tri dana. Tako ukratko može da se opiše takmičarski program prvotimaca Vojvodine. A svaka utakmica je jednako važna, bilo da se igra Superliga, Liga šampiona, ili Kup Srbije.

Posle ne baš sjajnog izdanja u velikoj sali Spensa, u okviru 2.kola Lige šampiona i poraza od Fridrihshafena, crveno-beli sele se u malu dvoranu, gde u subotu, 19. novembra od 17 časova, igraju meč 7.kola Superlige.

– I protiv Nemaca smo lepo počeli. Uvek smo mi tu negde, ali se u drugoj polovini seta nešto desi. Siguran sam da se ne uplašimo, nego jednostavno padnemo, a protiv takvih ekipa to ne sme da se desi, pogotovo na takvim rezultatima. Jakim evropskim timovima dovoljno je da uđu u seriju od dva do tri poena, naprave razliku i uzmu set – kaže primač Žarko Ubiparip i nastavlja: – Međutim, to što se desilo sada je iza nas. Mislim da smo se pripremali najbolje što smo mogli, ali rezultat nije sjajan i nije pokazao šta možemo.

Jedinstvo je do sada pokazalo da može da napravi i veliko iznenađenje u ligi, a ima jednu od najiskusnijih ekipa. Svakako, u subotu u maloj sali treba na terenu pokazati maksimalnu ozbiljnost i zalaganje.

– Pazovčani su već priređivali iznenađenja, ali, kao što sam i pre pričao bitnije je da mi razmišljamo o našoj igri. Mislim da sa naše strane nešto fali i da nije bitno protiv koga igramo. Sami smo krivi što dozvoljavamo sebi padove. Mi moramo da pratimo našu igru, taktiku, da se zajedno skupimo i razmišljamo o tome kako izdržati ritam do kraja seta.

Raspored jeste naporan, utakmica je mnogo, ali kako Ubiparip veliki, ekipa ima dovoljno široku klupu.

– Imamo širinu i igrače koji mogu ući i napraviti razliku, doneti poboljšanje. Mislim da nam trener daje dovoljno vremena da odmorimo i budemo spremni. Jeste da tu sad nema mesta za neki trening jačeg inteziteta, ali to je trenutno tako – objašnjava Žarko i dodaje na kraju: – Imam osećaj da sam napredovao od početka sezone, zahvaljući trenerima, pogotovo Boškanu, koji mi pomaže oko svega što je bitno za poziciju primača. Naravno, uvek može bolje. Srećan sam što sam upisao prve poene u Ligi šampiona. Ima tu prostora za napredak u svim elementima. Treninzi će doneti taj napredak i kontinuitet svima u timu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This