Da će Novi Sad u sredu disati odbojkaški, potvrđuje i interesovanje škola i klubova, kao i atmosfera koju su deca priredila šampionima Srbije.

Posle posete OŠ „Vasa Stajić“, naša ekipa otišla je i u OŠ „Đorđe Natošević“ gde je na neskvadišnji način organizovana najpre konferencija za medije, a onda i druženje u sali za fizičko. Šef stručnog štaba Slobodan Boškan, kapiten Petar Krsmanović i tehničar Maksim Buculjević meč 2. kola Lige šampiona sa Fridrihshafenom najavili su ne samo predstavnicima medija, nego i učenicima škole, pa su nakon zvaničnog dela pitanja imali kako novinari, tako i đaci. Deo ekipe bili su i igrači Žarko Ubiparip i junior Stefan Kokeza.

– Moram reći na početku da nam je ovde zaista lepo sa nama i zadovoljstvo nam je što se toliko učenika okupilo da čuje šta to imamo da kažemo – istakao je Boškan i nastavio: – Prvi put ove sezone igramo Ligu šampiona kod kuće. Fridrihshafen je iskusna ekipa, sastavljena od dosta stranaca, među kojima su i odbojkaši sa ovih prostora, iz Slovenije, Srbije, Crne Gore. Takođe tu su i Argentinac i Poljak. Znaju da igraju, uvek su u vrhu, bore se za trofeje, ali sa druge strane mi smo ipak na svom terenu. Očekujem da igramo dobro, kao u prethodnih nekoliko mečeva, da napadnemo rivala i da se borimo za pobedu i prve bodove. Ovim putem pozivam sve da ispune tribine i da nam pruže podršku.

Kapiten Petar Krsmanović najpre se zahvalio školi i đacima na gostoprimstvu, te nastavio:

– Verujem da imamo velike šanse u ovom meču. Oni su u prvom kolu pobedili francuskog predstavnika, gledao sam taj meč i mislim da imamo prostora za pobedu. Forma ide uzlaznom putanjom, igramo sve bolje. Pozivam navijače, sve prijatelje kluba, male odbojkaše i odbojkašice da dođu da nas podrže, jer zajedno možemo do pobede.

Slično je poručio i Maksim Buculjević:

– Želim da pozdravim posebno najmlađem i da im poručim da dođu u što većem broju, jer igramo stvarmo jednu veliku utakmicu. Liga šampiona je elitno evropsko takmičenje. Fridrishafen je odlična ekipa, koja ima najmanje Nemaca. Siguran sam da ćemo ih napasti, nećemo im dozvoliti da tako lako odu sa bodovima u Nemačku. Nadam se da će Novi Sad pokazati da je odbojkaški grad. Znam da i mi moramo dobro da igramo da bismo zaslužili podršku, a idemo dobrim putem. Još jednom, pozivam sve koji vole odbojku i Vojvodinu da dođu, jer nam to mnogo znači.

Meč 2.kola A grupe Vojvodina – Fridrihshafen igra se u sredu, 16.novembra u 20 časova, u velikoj sali Spensa.

Važno obaveštenje je da su pozivnice podeljene, a nije štampan pun kapacitet, ali bez obzira na to ulaz će biti slobodan za sve.

Veliku zahvalnost OK Vojvodina duguje prijateljima iz ostalih klubova porodice Sportskog društva Vojvodina, koji su došli u školu da pruže podršku i priključe se druženju sa najmlađima.  

Podelite na društvenim mrežama
Share This