Jastšebski – Vojvodina 3:0 (25:23, 25:19, 25:20)

Jastšebje Zdroj: Hala Vidoviskovo, sudije Kurtis (Letonija), Bensimon (Izrael).

Jaščebski: Driva, Hadrava 2, Popivčak J, Tonjuti, Debski, Bojer 16, Višnjevski 9, Gladir, Tervaporti 2, Kleveno 16, Granični, Fornal 5, Šimura 3, Macira 3.

Vojvodina: Simić 5, Milanović, Bajandić 7, Zečević, Rudić, Ubiparip, Mišković, Antunović, Buculjević 1, Parapunov 12, Krsmanović 5, Mehić 12.

Uprkos porazu Vojvodina je ostavila odličan utisak u meču prvog kola A grupe Lige šampiona. Slavio je Jaščebski 3:0, ali su Novosađani tokom celog susreta bili ravnopravan rival i imali svoje šanse, posebno u prvom i trećem setu.

Iako je domaćin u prvom setu vodio 9:6 i 10:8, Novosađani nijednog momenta nisu pomišljali da popuste. Na servis Parapunova crveno-beli su poremetil rivala i sebi stvorili priliku da posle dobre odbrane uspešno realizuju kontru. Ono što je malo ko na tribinama, ali i u ekipi Jaščebskog, očekivao vrlo brzo se desilo. Vojvodina je okrenula i povela 14:11. Domaćin se na servis Klevenoa vratio (14:14), ali je novosadski tim i dalje napadao. Kontra Mehića donela je ponovo dva poena viška (16:14), a u samom finišu igralo se poen za poen. Nisu crveno-beli iskoristili priliku, spretniji i sigurniji bili su domaći igrači, a servisom je Hadrava doneo vođstvo u setovima od 1:0.

Bili su puleni trenera Slobodan Boškana tvrd orah i u nastavku, a nadigravanje je u drugom periodu trajalo do druge polovine, kada je Jaščebski uspeo da se odlepi na 19:16. Siguran i snažan servis domaćina je držao na dva i tri poena viška, a onda mu je i u samoj završnici doneo konačnih 25:19. Slično je bilo i u trećem setu,  s tim da je Vojvodina tu imala još izglednije šanse do samog kraja, kada je domaćin servisom rešio sve nedoumice.

Podelite na društvenim mrežama
Share This