Skoro dvadeset godina kasnije, sadašnji šef stručnog štaba Slobodan Boškan stigao je ponovo na mesto nekadašnjeg uspeha. Noseći dres Vojvodine, kao kapiten, Boškan je u sezoni 2003/2004. takođe igrao protiv Jastržebja i to u osmini finala CEV kupa. Zanimljivo, tada je novosadski tim takođe u Poljsku išao autobusom, ali mu to nije smetalo da u prepunoj sali Jastšembje Zdroja, bez odgovora ostavi domaću ekipu i počisti je sa terena u tri seta. Slavila je tada Vojvodina 3:0 (25:16, 25:23, 25:21), a onda u revanšu ponovila dobru igru, trijumfovala istim rezultatom i plasirala se u četvrtfinale. Bilo je to zaista dobro evropsko dostignuće i prava je šteta što je voljom žreba u nastavku za rivala dobila rusku Lokomotivu, jer je sigurno uz malo više sreće mogla i korak dalje.

Naime, u toj sezoni imali su crveno-beli definitivno tim snova. Pokojni stručnjak Radovan Dabić vodio je sa klupe ekipu, a prvi pomoćnik bio mu je današnji generalni direktor Nikola Salatić.

Povratak proslavljenih reprezentativaca u toj takmičarskoj godini obeležio je prelazni rok, a Vošin dres ponovo su obukli Slobodan Boškan, Đula Mešter i Vasa Mijić. Ekipu su još činili: Strahinja Kozić, Branimir Perić, Branko Roljić, Nenad Simeunović, Nikola Roganović, Milan Jurišić, Zoran Jovanović, Gabrijel Radić, Goran Marić, Miloš Ateljević.

Podelite na društvenim mrežama
Share This