Vojvodina – Spartak  3:0 (25:23, 25:22, 25:23)

Novi Sad: Mala dvorana SPC Vojvodina, sudije Petrović i Zelenović.

Vojvodina: Simić 7, Milanović, Bajandić 7, Zečević, Negić, Rudić, Ubiparip, Mišković, Antunović, Perović, Buculjević 1, Parapunov 18, Krsmanović 8, Mehić 11.

Spartak: Milović, Mašulović 7, Jungić 4, Tomčić, Peić, Lečić 7, Vulikić 2, Šuvački, Sebek, Kan 10, Dulić, Lončarević, Pavlović 3, Omar 10.

Vojvodina nastavlja borbu za pehar Kupa Srbije! Crveno-beli su u jednoj dobroj i kvalitetnoj utakmici maksimalnim rezultatom savladali ekipu Spartaka i plasirali u polufinale ovog nacionalnog takmičenja.

Ušli su dobro Novosađani u meč, na samom startu su ostvarili prednost od nekoliko poena, ali su Subotičani pokazali da su tvrd orah i stalno su zaostatak krckali i pretili domaćinu. Blok Simića posle servisa Mehića doneo je u finišu 19:16, no protivnik je i to anulirao. Servis Bajandića i sigurnost u napadu čuvali su Voši rezultat, da bi na kraju Krsmanović rešio sve nedoumice. Najpre je bio precizan u napadu, za 24:23, a onda je tačku na set stavio servisom.

Borila se i u nastavku Vojvodina ne samo sa rivalom, nego i sa sobom. Svesni nekih loših prethodnih izdanja, u ovom duelu imali su veliku želju crveno-beli ne samo da pobede, nego i da pokažu da mogu da se uhvate u koštac sa izazovima. Lomio se rezultat i u drugom i trećem setu, ali su igrači Vojvodine bili raspoloženi i rešavali važne akcije u svoju korist. Na servis Krsmanovića uz dobar blok, domaćin je prelomio u finišu drugi set. Istina je da se i u trećem periodu na momente Spartak  vraćao, ali je Vojvodina držala konce u svojim rukama i sačuvala prednost. Uspeli su gosti da zukuvaju i u završnici, ali su puleni trenera Boškana i tome odoleli i stigli do konačne pobede za plasman u polufinale.

Podelite na društvenim mrežama
Share This