Izmenom pravila o učesniku polufinala Kupa Srbije odlučiće jedna utakmica, pa će tako i Vojvodina u četvrtfinalu ovog nacionalnog takmičenja, umesto kao nekada dva, ovoga puta odigrati jedan meč. Prednost Novosađana biće domaći teren, ali to ne znači da će u sredu, 2.novembra, u maloj sali Spensa imati lak zadatak. Sa druge strane mreže biće ekipa Spartaka, koja je prošle sezone u finalu plej-ofa prilično namučila crveno-bele.

– U ovoj ligi nema onih koji će se lako predati, posebno kada igraju protiv nas. Mi jesmo u rimtu sreda-subota, ali na to moramo biti spremni. Subotičani su zadržali skoro sve igrače, doveli su i primača Egipćanina, igraju hrabro i borbeno. Oni protiv nas nemaju šta da izgube, dok mi uvek imamo šta da izgubimo. Očekuje nas težak meč, pred nama je ozbiljan zadatak, posebno što se igra samo jedna utakmica. Na nama je da pokažemo snagu u važnim momentima i da pobedimo. Moramo pružiti maksimum na terenu – poručuje tehničar Maksim Buculjević.

Vojvodina ne blista, pokazala je oscilacije i u meču protiv Takova, ali ono što je najvažnije da je uprkos problemima sačuvala prisebnost i pobedila.

U ovom momentu ta pobeda je najvažnija i ipak donosi neki mir uoči kup utakmice. Domaći teren jeste prednost, ali moramo biti oprezni. Igra se jedan meč, što znači da prava na kiks nemamo. Biće teško, očekujem jedan dobar i atraktivan duel. Moramo se maksimalno koncentrisati, razmišljati o svemu, poštovati dogovore i uložiti sve na terenu da ostvarimo željeni rezultat – zaključuje šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Meč Vojvodina – Spartak počinje u 17.30, a direktan prenost obezbedila je Radio televizija Vojvodine na svom prvom programu.

Za Negića

Na utakmici protiv Ribnice nezgodnu povredu kolena imao je libero Vojvodine Stefan Negić, koji je timu mnogo značio kako zbog prijema, tako i zbog njegove prepoznatljive energije. Negića očekuje nešto duži oporavak, ali je po svojoj želji u meču sa Takovom sedeo na klupi sa podignutom nogom, kako bi bio uz svoje drugare i podržao ih. Zato se i posle tog meča moglo čuti da će ekipa biti dodatno motivisana – da igra i za Stefana.

Podelite na društvenim mrežama
Share This