Vojvodina – Ribnica  3:0 (25:16, 29:27, 25:14)

Novi Sad: Mala dvorana SPC Vojvodina, sudije Milošević i Rogić.

Vojvodina: Simić 10, Milanović, Bajandić 16, Zečević, Negić, Rudić, Ubiparip 5, Mišković, Antunović, Perović, Buculjević 4, Parapunov 15, Krsmanović 8, Mehić 6.

Ribnica: Bekrić, Stefanović 5, Todorović 11, Bićanin 1, Mijajlović 9, Milovanović, Krsteski, Miljković, Milosavljević 2, Gajović 5, Bojović 1, Maričić, Živanović, Ražnatović 5.

Konačno dobra igra i ubedljiva pobeda aktuelnog šampiona! Sigurno najkvalitetniju partiju od početka sezone, pružili su puleni trenera Slobodana Boškana u meču petog kola Superlige, u okviru kojeg su na svom terenu savladali velikog rivala Ribnicu rezultatom 3:0. Dominirala je Vojvodina u prvom i trećem setu, jedino se u drugom vodila velika borba, ali i to što su ga crveno-beli rešili na taj način sigurno će doneti psihilošku nadgradnju.

Maksimalno angažovano ušli su Novosađani u meč, dugo traženi agresivniji napad i servis su proradili, a posebno se tu istakao Parapunov. Brzo su stigli do visoke prednosti domaćini, koju su čuvali do kraja seta. Posle ubedljivih 25:16, rivalu nije ostalo ništa drugo nego da odigra rizičnije, na sve ili ništa. Poveli su Kraljevčani čak i 6:3, kada je umesto Mehića ušao Ubiparip i sa nekoliko odličnih poteza vratio rezulatski egal. Stigla je Vojvodina i do preokreta, a blokom Krsmanovića povela je 16:13. Iako je domaćin imao i 19:15, Kraljevčani su dobrim servisom uspeli da anuliraju vođstvo crveno-belih, ali je u neizvesnoj završnici, koja se odužila, Vojvodina pokazala strpljivost, koncentraciju i konkretnija rešenja. Tačku na set stavio je Lazar Bajandić, koji je pružio sjajno izdanje u ovom meču. Potpunu kontrolu i visoku prednost imali su Novosađani u tećem setu, te su bez mnogo muke završili utakmicu i uknjižili važna tri boda.

Podelite na društvenim mrežama
Share This