Ima li lepšeg i važnijeg motiva od borbe za jubilarnu titulu? Pohod ka dvasetom šampionskom peharu biće glavna misao sa kojom će ustajati svakog dana igrači i struka Vojvodine i to već od 5.avgusta kada šef stručnog štaba Slobodan Boškan, menadžment kluba i Uprava okupe igrače i saradnike na prvoj prozivci posle letnje pauze.

Upravo u petak u klupskim prostorijama, okupiće se zlatni momci i treneri i sastankom početi pripreme za sezonu 2022/2023. Prvog ponedeljka iza toga, 8.avgusta, tim će početi sa radom, odnosno prvim treninzima, ali i svim potrebnim lekarskim pregledima i merenjima.

– U prvoj nedelji biće urađeni lekarski pregledi i testiranja u Pokrajinskom zavodu za sport. To je nešto što radimo svake godine na početku priprema, a obuhvata detaljan pregled i analizu zdravlja, opšteg stanja igrača, te sposobnosti kao što su trčanje na traci, merenje masnog tkiva itd – predočava Slobodan Boškan koji sa velikim nestrpljenem očekuje početak pripriprema: – Nova sezona počeće nešto kasnije nego inače, tako da ćemo imati dovoljno vremena da spremni dočakamo sve izazove. Prva zvanična utakmica je 8.oktobra u okviru osmine finala Kupa Srbije, dok Superliga počinje 15.oktobra. Liga šampiona startuje 8.novembra. Kada je u pitanju sam plan i program priprema, odlučili smo da ove godine ostanemo u Novom Sadu, ali ćemo zato za bazične pripreme maksimalno koristiti sve blagodeti Fruške gore. Pre podne će se smenjivati rad upravo na Fruškoj gori i u teretani i taj deo dana biće rezervisan za fizički deo priprema, vežbe snage i trčanje. Po podne ćemo trenirati u maloj sali Spensa. To je period u kojem ćemo napornije i obimnije raditi, kako bismo maksimalno podigli fizičku formu, a onda i igračku, za sve ono što nas čeka na četiri fronta. Tu mislim na Superligu, Superkup, Kup Srbije i Ligu šampiona. Naravno, nadam se da će igrači doći koliko toliko fizički spremni na pripreme, jer će im to pomoći da lakše prođu kroz upalne procese i podnesu težak rad.

Značajno za Vojvodinu biće i to što će u novoj sezoni imati sopstveni fitnes centar. Projekat teretane OK Vojvodina započeo je, i završio ga, sa saradnicima bivši predsednik kluba Dragoljub Zbiljić.

– Prvo, to je još jedna stavka koja nas podiže na lestvici organizovanih evropskih klubova. Sam ulazak u teretanu za nas je veoma značajan, pošto je to nešto što će biti naše. Imaćemo sve uslove, dobar izbor sprava, naše stručnjake i prostor u koji ćemo moći da uđemo kada mi želimo. Naravno, tu će raditi sve naše kategorije, juniori, kadeti, pioniri, akademija i Novi Sad.

Prve prijateljske utakmice Vojvodina će odigrati u septembru, a plan stručnog štaba je da do početka sezone ima više od deset jakih provera.

– Za sada, sigurno je zakazano gostovanje rumunskog prvaka Arkade Galaci. Kako ova ekipa nije bila u mogućnosti, zbog kvalifikacija za Ligu šampiona, da učestvuje na našem turniru, lako smo se dogovorili da dođe ranije i bude naš gost četiri dana. Sa Galacijem ćemo odigrati tri utakmice, a odmah nakon toga će doći i danska ekipa, koju predvodi Denis Janka, koji je nekada radio u Vojvodini. Sa Dancima je zakazan jedan meč, ali će oni igrati i sa našim juniorima, kao i sa ekipom Novog Sada. Predstoji nam i memorijal, koji će organizovati OK Novi Sad u znak sećanja na Vladimira Šišku i Aleksandra Pantića, nekadašnje rukovodioce. Nakon toga, tradicionalno će uvertira u novu sezonu biti naš Memorijal velikana, a dolazak su potvrdili slovenački ACH, PAOK i Levski. Verujem da ćemo u taj program uklopiti i još koji prijateljski susret sa ekipama iz Superlige. Naša je želja da broj provera bude između 10 i 14 i smatram da bi to bilo dovoljno da se ekipa uigra. Neki igrači će se priključiti po završetku obaveza u reprezentacijama i nakon Svetskog šampionata, a to su Petar Krsmanović i Radoslav Parapunov, kao i juniori koji se spremaju za Evropsko prvenstvo.

Gro šampionske ekipe ostaće na okupu i u sezoni 2022/2023, kojoj su pridodati iskusni, ali i talentovani mladi igrači.

– Običaj u Vojvodini je da se zadrži što više igrača, da se sačuva baza, a da se njoj priključi nekolicina novih. Važna pojačanja biće tehničar Maksim Buculjević, srednji bloker Petar Krsmanović, a novi je i mladi primač Žarko Ubiparip. Otišli su Luka Čubrilo, Nemanja Čubrilo i Kamil Baranek. Kako uvek brinemo o budućnosti, ponovo će šansu dobiti mlađi odbojkaši iz naše škole. Juniori su prošle sezone napravili veliku rezultat osvajanjem Prve B lige i plasmanom u Prvu ligu. Za te momke će biti važno da igraju jače mečeve, a neki će biti priključeni prvom timu. To su Nemanja Antunović, Jovan Perović i Danilo Elezović. Oni će morati da se bore za svoje mesto, da koriste priliku koja im je ukazana na pravi način, da mnogo rade i napreduju. U svakom slučaju gro ekipe ostaje isti, a sa ovim pojačanjima i mladim talentima želimo da napravimo jednu dobru, stabilnu ekipu, sposobnu da se nosi sa svim izazovima koji predstoje – poručuje Boškan.

Ambicije u novoj sezoni su i više nego jasne, bar one se u Vojvodini ne menjaju. Uz pohod ka jubilarnoj dvadesetoj tituli, tu su i borba za ostale domaće trofeje, kao i što bolji nastup u Ligi šampiona.

Kaljenje u Novom Sadu

Odbojkaškom klubu Novi Sad, koji je praktično deo iste porodice, ponovo će biti ustupljeno nekoliko igrača, koji će na taj način dobiti priliku da igraju, da imaju maksimalnu minutažu i da sada sazrevaju kroz jake superligaške mečeve. 

– I prošle sezone su naši igrači izneli rezultat i pomogli Novom Sadu na putu ka plasmanu u Superligu. Dobro su radili, dobili pravu priliku, a za mlade igrače je važno da igraju. Ovoga puta će Novom Sadu biti priključeni naši Nikola Vujović i Aleksandar Bošnjak, od kojih se očekuju da budu nosioci igre. Takođe, dres Novog Sada će obući i libero Radoslav Brborić. Mi očekujemo da na taj način još više sazreju za Vojvodinu. Od juniora će s njima biti i korektor Branko Kopitić. Tamo su već tehničar Aleksa Kozić, primač Igor Lagundžin, Prišić, Šarović i još nekolicina njih – zaključuje šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Broj 28 obavezuje

Ukoliko saberemo sve šampionske titule koje ukupno u Vošinom dresu imaju igrači, koji će i u sezoni 2022/23. braniti crveno-bele boje, dolazimo do impozantnog broja, koji obavezuje i nameće nova očekivanja. Čak 28 titula prvaka imaju igrači, kada zbroje sve svoje naslove sa novosadskim gigantom i to je nešto što će izdvajati aktuelnog šampiona u odnosu na ostale ekipe. Najviše zlata ima Stevan Simić, šest titula u dresu Vojvodine, do njega su David Mehić i Andrej Rudić sa pet, te Lazar Bajandić sa četiri, dok po jednu od aktuelnih prvotimaca imaju Andrija Vilimanović, Radoslav Parapunov, Milan Zečević i Uroš Mišković.

Podelite na društvenim mrežama
Share This