Kadeti Vojvodine NS seme osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu završnog turnira savladali ekipu Crvene zvezde 3:2. Novosađani su u ovom meču pokazali ne samo kvalitet i znanje, nego i veliki motiv, borbenost, upornost i pravo srce pobednika, jasno poručivši da se meč igra dok poslednja lopta ne padne. U neverovatnoj utakmici Beograđani su poveli 2:0, zatim je Vojvodina dobila naredna dva seta, da bi Zvezda ponovo u petom imala značajnu prednost i u samom finišu vodila 12:7.

Iako su verovatno svi mislili da je meč gotov, nisu se s tim složili puleni trenera Strahinje Kozića. Odbrana, požrtvovanost, te napad, pa dobar servis, blok – sve je tada bilo u redovima Vojvodine na najvišem nivou. Novosađani su najpre izjednačili, pa okrenuli i iskoristili drugu meč loptu za konačno i zasluženo slavlje.

Tako su kadeti Vojvodine turnir završili bez poraza, a dan ranije su u polufinalu bili bolji od Partizana. U grupi B slavili su lako protiv Takova i ekipe VGSK. Partizan je u meču za treće mesto bio bolji od Ribnice.

I dve pojedinačne nagrade otišle su u ruke Vojvodine NS seme – za najboljeg igrača turnira proglašen je korektor Luka Stanković, dok je najbolji bloker bio Nemanja Antunović.

Luka Stanković: Ostvarili smo naš cilj. Uzeli smo ono po šta smo i došli u Kraljevo, pehar namenjen najboljima. Stvarno smo odigrali najbolje kada je bilo najvažnije. Pokazali smo karakter.

Nemanja Antunović: Pokazali smo da se odbojka igra na tri dobijena seta i da nikada nije gotovo. Nismo gledali koji je rezultat, imali smo veliki motiv, volju, sigurnost. Borili smo se svim srcem i potvrdili da posedujemo veliki potencijal. Čestitam trenerima i saigračima. Presrećni smo.

Podelite na društvenim mrežama
Share This