Juniori Vojvodine NS seme osvojili su srebro na Prvenstvu Srbije, koje je odigrano u Novom Sadu, pošto su u finalu izgubili od ekipe Partizana 1:3. Puleni trenera Marka Narančića odlično su počeli meč, baš onako kako su igrali prva dva dana turnira, sigurno, motivisano, agresivno, dobro u svim elementima.

No, nakon vođstva od 1:0, crveno-beli su jednostavno stali, nestalo je pola onog sjajnog izdanja. Da li je opuštanje učinilo svoje, ili je naporna sezona u kojoj je bilo mnogo lepih rezultata, donela umor i pražnjenje, te uzela danak baš onda kada je bilo najvažnije, tek Vojvodini ništa više nije polazilo za rukom. Menjao je trener Narančić i dizača i korektora, primača, ali se ništa nije moglo učiniti protiv sada već zahuktalog Partizana. Poslednju nadu doneo je servisom u finišu četvrtog seta mladi Luka Stanković, ali je očigledno bilo kasno za pokretanje mašinerije.

Beogradski crno-beli zasluženo su slavili i okitili se zlatom. Ono što je lepa vest jeste da je novosadska odbojka, ili praktično Vošina škola, na ovom turniru uzela dve medalje. Sjajni Novi Sad je u meču za treće mesto nadigrao Crvenu zvezdu 3:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vidak Cvetković iz Partizana. Najbolji primač je takođe crno-beli, Aleksa Mandić, najbolji dizač Strahinja Kljajić iz Crvene zvezde, bloker Filip Savovski iz Novog Sada, a libero Uroš Mišković iz Vojvodine NS seme.

Podelite na društvenim mrežama
Share This