Kraj takmičenja za prvi tim ne znači i odlazak na odmor struke, uprave i kompletnog medžmenta. Osvojena šesta titula u nizu za Vojvodinu je motiv više i dodatna injekcija u daljem radu i planovima za novu sezonu. Tome u prilog ide kako produžetak ugovora sa gotovo svim igračima, tako i angažovanje ozbiljnih pojačanja.

Ono što se najavljivalo posle finalnog okršaja u plej-ofu i proslave titule, sada i ozvaničeno na konferenciji za medije, održanoj u klupskim prostorijama. Dres šampiona i naredne dve sezone nosiće sjajni i iskusni igrači, internacionalci i reprezentativci, srednji bloker Petar Krsmanović i tehničar Maksim Buculjević. Uz njih, ugovor na tri godine potpisao i mladi talentovani primač Žarko Ubiparip iz Ribnice.

– Mislim da se odbojka na velika vrata vratila u Srbiju i da je nacionalni sport broj jedan. Mi smo, za razliku od nekih sportova, pokazali kako to treba da izgleda, jer u odbojci nema samo Zvezde i Partizana, ili samo Vojvodine. Mnogo je klubova koji su podigli nivo, pre svega organizacioni. Puno sponzora je ušlo u odbojku, puno je mladih kvalitetnih igrača, ali se takođe i vraćaju internacionalci. U Superligi smo imali sedam klubova koji su mogli svakoga da pobede, mislim da fale još dva takva, da bude još interesantnije. I poslednja utakmica u Novom Sadu pokazatelj je kako sve treba da izgleda. Bilo je puno porodičnih ljudi na tribinama, preko 2000 njih je ušlo u salu, a sigurno skoro isto toliko nije uspelo da uđe. Posebno se zahvaljujem najvernijim i najvatrenijim navijačima. Takođe, hvala na pozivu da budem počasni član ljubitelja Sportskog društva Vojvodina. Meni je Vojvodina u srcu i boriću se za nju onako kako ja to umem, na moj način. Pet vezanih titula otkad sam ja u klubu, a šest ukupno u tom nizu pokazuju da znamo da radimo – istakao je predsednik OK Vojvodina Dragoljub Zbiljić i nastavio: – Ima mnogo talenata koji dolaze. I kadeti i juniori su se plasirali na EP. Jedino bih želeo da zamolim da nas ne savetuju to ko šta treba da igra, ne mislim na savez, nego na poznavaoce odbojke. Ja verujem u našu struku u klubu i ona će odlučiti da li će Luka Stanković igrati korektora ili primača. Čestitam Krsmanoviću koji je konačno, posle tri godine pregovora, potpisao na dve sezone. Maksim je ostavio veliki trag u Zvezdi, posle toga imao je internacionalno iskustvo, a pošto je iz Bačke Palanke, nadam se da će još veći pečat ostaviti u Vojvodini. Ovo je veliki korak. To je iskustvo koje će nam pomoći u velikim mečevima kada odlučuju jedna, ili dve lopte. Verujem da ćemo se zajedno radovati velikim evropskim izazovima. Znate da sanjamo evropske snove. Nadam se da ćemo puniti i veliki Spens. Momci dobro nam došli.

Maksim Buculjević zahvalio se na dobrodošlici i čestitao Vojvodini na vladavini i svemu onome što radi poslednjih godina.

– Ako neko misli da je to lako, neka proba, neka pokuša ono što radi Vojvodina. Drago mi je da sam deo ovakvog kolektiva i što sam došao u veliku porodicu. Učinićemo sve da vratimo kup, da odbranimo titulu, ali pre svega bih želeo da imamo ozbiljniju ulogu u Evropi. Drago mi je što je Petar sa mnom, dobro se poznajemo i verujem da ćemo se brzo uklopiti sa timom i da ćemo svi zajedno graditi uspehe. Jedna od naših uloga je i da mladim igračima pomognemo da budu bolji. Ovo nije pojedinačni sport i ništa ne znači ako tri, ili četiri igrača igraju dobro. Želimo da izvučemo maksimalni potencijal iz svih, posebno mlađih, da budemo jaki kao kolektiv i da negujemo timski duh – poručio je Buculjević.

Petar Krsmanović iza sebe ima ne samo veliko iskustvo u reprezentaciji, nego i u najjačim ligama sveta, a u Vojvodinu je stigao iz Rusije.

– Hvala na dobrodošlici, hvala rukovodstvu kluba i stručnom štabu što su odabrali mene. Vojvodina je ozbiljan srpski brend. Nadam se da ćemo u sledećoj sezoni napraviti odličan spoj mladosti i iskustva, osvojiti domaće trofeje i načiniti korak više na evro sceni. Mislim da ćemo napraviti super priču.Ovo samo još jedan korak ka poboljšanju srpske odbojke, a nadam se da će ubuduće dolaziti još veći igrači.

Šef stručnog štab Slobodan Boškan istakao je da očekuje da ovo bude još jedan korak dalje.

– Dolaskom njih dvojice, ali i Ubiparipa verujem da će Vojvodina nastaviti putem kojim ide kroz Srbiju, a da će u Evropi napraviti ono što je potrebno ne samo nama, nego i srpskoj odbojci. Jako je dobra stvar što poslednje dve, tri godine Vojvodina nije jedini klub koji sam pretenduje na trofeje. Tu su se umešali i drugi, pokazavši i želju i ambiciju da pobeđuju i osvajaju. Dobro je za sve nas, to je pravi put kojim treba da ide srpska odbojka, kako bismo u budućnosti mogli da stvaramo neke nove reprezentativce, koji će naslediti sadašnje i nastaviti sve ono što je rađeno u muškoj odbojci. Stvarno mislim da je dolaskom Maksima i Petra dobijen taj kvalitet da u utakmicama koje ćemo igrati poen po poen budemo čvršći. Mislim tu na one u završnicama domaćeg prvenstva, a posebno u Ligi šampiona. Oni znaju kako treba da se iznesu takvi momenti, kako da pomognu ekipi – zaključuje Boškan.

I mladi će dobiti šansu

– Imali smo tešku i turbulentnu sezonu iza nas i dok smo se mučili rezultatski, radili smo veliki posao na drugoj strani, a to je razgovor s našim igračima, kojima verujemo. Produžili smo ugovore. Velika je konkurencja u prvom timu, dobiće šansu. Tu je Novi Sad, koji je deo nas, a važno je to što je izborio Superligu. Tu će biti mesta za mlade igrače koji moraju da igraju i to jake mečeve. Kombinovaćemo, možda ćemo rotirati u decembru. Verujemo i u rad Nedžada Osmankača, ispratićemo šta i koliko mogu naši talenti – predočava Zbiljić.

Podelite na društvenim mrežama