Prethodnih pet sezona Vojvodina je titulu osvojila na gostujućem terenu. Svi veruju da je došlo vreme da najvredniji domaći trofej podigne pred svojim navijačima. U svom gradu.

Poraz u trećem meču finala u Subotici nije bio prijatan, pre svega zbog igre koja je bilo daleko ispod onoga što crveno-beli realno mogu i treba da pruže. No, svesni su svi u taboru Novosađana da je borba za titulu teška i da se do vrha ne stiže lako. Iz tog susreta izvukli su pouke i potpuno su okrenuti četvrtoj utakmici, koja se u nedelju, 17.aprila, igra u Novom Sadu. Prilika je to da mala dvorana Spensa, baš kao i prethodni put, bude dupka puna, da se za uživanje u odbojkaškoj poslastici traži mesto više.

– Moj utisak je da je Spartak zasluženo pobedio, dok smo mi bili daleko ispod naših mogućnosti. Odigrali smo jednu zaista slabu utakmicu, što je domaćin maksimalno iskoristio. Već u nedelju očekujem da pokažemo naše pravo lice. Siguran sam da će reakcija igrača biti mnogo snažnija, mislim da nismo još pokazali u finalu koliko možemo. Subotičani se baš bore, imaju odličnu energiju. Svi elementi su nam jednako važni, moramo u svakom segmentu igre pružiti maksimum. Naravno, očekujem da sala opet bude puna. Imali smo u drugoj utakmici jednu sjajnu atmosferu, uživao sam u tome i voleo bih da ponovo dođe što više publike, da nas bodre i da zajedno slavimo novu titulu.

Kapiten Andrija Vilimanović složio se sa trenerom i još rekao:

– Teško je pričati posle Boškana, jer on kaže sve što treba. Pre svega mislim da Subotičani imaju odličnu energiju i da im mi nismo u tome parirali kako treba. Poraz nas je mnogo boleo i siguran sam da je u nama probudio šampionsku reakciju, jer smo mi šampioni. Mi smo ekipa koja je sastavljena od igrača koji znaju da osvajaju pehare. Zato verujem da ćemo u nedelju pokazati pravi reakciju, odgovoriti još većom energijom i da će to biti naša glavna snaga. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer nam njihova podrška mnogo znači.

Utakmica Vojvodina NS seme – Spartak počinje u 20 časova, uz direktan prenos na RTS3 i RTV.

Podelite na društvenim mrežama
Share This