Vojvodina NS seme – Zenit Sankt Peterburg 0:3 (22:25, 13:25, 20:25)

Novi Sad: Velika dvorana Spensa, gledalaca 3000, sudije Goren i Markelj.

Vojvodina NS seme: Simić 6, L. Čubrilo 1, Bajandić 3, Vujović 1, Zečević 1, Negić, Rudić, N. Čubrilo 5, Mišković, Vilimanović, Parapunov 17, Mehić 11, Bošnjak.

Zenit St. Peterburg: Melkozerov, Jonov, Kobzar 5, Kolodinski, Grebenjikov, Jakovljev 9, Ursov, Voronkov, Kozmin, Podrebinkin, Poletajev 13, Kljuka 15, Pashitski 10, Urnaut 10.

Iako je rezultat u utakmici drugog kola D grupe Lige šampiona bio 3:0 u korist Zenita, ipak Vojvodina je ostavila sjajan utisak, sem u drugom setu, koji je ruski predstavnik dobio tako ubedljivo praktično na servis i besprekoran napad.

Počeli su Novosađani sjajno ovaj meč, poveli 8:5, igrali su poletno, motivisano, slobodno, ali čini se da se ruka stegla i da su ustuknuli pred šansom da na startu duela iznenade velikog favorita. Dobrim servisom gosti su uspeli da anuliraju prednost Vojvodine, te okrenu i zahvaljujući iskustvu dobiju prvi set.

Malo su stali nakon toga crveno-beli, ali utisak je da su i sa druge strane pravu snagu prvotimci Zenita pokrazali baš u drugom setu. Odličnim servisom i napadom lako su stvarali prednost, povećavali je i zaista dominirali u ovom delu meča.

Ponovo su Novosađani hrabro zaigrali u trećem setu, imali svoje šanse, dugo se držali i tek u završnici ruski tim je prelomio i stavio tačku na ovaj meč.

Dobitak u ovoj utakmici za Vojvodinu pre svega je bilo dragoceno iskustvo, zatim i ulazak u igru tehničara Andrije Vilimanovića, koji je pomogao timu, iako je još uvek nedovoljno spreman nakon povrede leđa. A pobeda domaćina bila je bez sumnje na tribinama. Velika dvorana Spensa, odnosno njen Zapad, bio je osamdeset odsto ispunjen malim odbojkašima i odbojkašicama, školarcima i trenerima, koji su došli iz raznih vojvođanskih mesta i novosadskih škola da podrže Vojvodinu i uživaju u vrhunskoj evropskoj odbojci, koju nemaju baš često priliku da gledaju uživo.

David Mehić: Znali smo da nas očekuje težak meč. Oni su jedna sjajna ekipa puna osvajača olimpijskih medalja i teško je bilo držati nivo i koncentraciju celu utakmicu. Dobro smo počeli prvi i treći set i tu se videlo da imamo igru. Ipak, kvalitet je bio na njihovoj strani. Bila nam je čast da igramo protiv Zenita. Hvala publici koja nam je pružila podršku, nadamo se da će sledeći put biti još više ljudi i verujem da možemo zabeležiti pobedu.

Slobodan Boškan: Kada igrate protiv ekipe kao što je Zenit onda ni poraz nije strašan. Zadovoljan sam time kako smo odigrali prvi i treći set. Mislim da smo se tek u trećem lepo opustili. Naš problem bio je prijem i oni su to iskoristili na pravi način.

Podelite na društvenim mrežama
Share This