Posle dugo vremena Srbija je dobila direktnog predstavnika u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, bez kvalifikacija, našoj odbojci, donela je pre svega Vojvodina zahvaljujući bodovima u nekoliko prethodnih godina. I upravo Novosađani predstavljaju srpsku klupsku odbojku među najboljim timovima Starog kontinenta.

Konačno, u sredu, 15.decembra u 18 časova, u Velikoj dvorani SPC „Vojvodina“, igraće se meč Lige šampiona. Vojvodina NS seme će u drugom kolu D grupe snage odmeriti sa Zenitom iz Sankt Peterburga. Ima li bolje pozivnice i lepšeg razloga za pune tribine, od činjenice da će to biti prilika da se na delu vidi jedna od najboljig evropskih timova i da se, pre svega, pruži podrška našem šampionu?

U redovima crveno-belih svi su nestrpljivi i motivisani i jedva čekaju da izađu na teren. Svi potajno priželjkuju da tribine budu pune. A kada, ako ne sada? Mendžment Vojvodine odlučio je i da izađe u susret svim ljubiteljima sporta, odbojkaškim fanovima, školicama, klubovima, te će ulaz biti besplatan.

– Sve ovo vreme smo jedva čekali da Liga šampiona dođe u Novi Sad i drago nam je što dolaze vrhunske evropske ekipe. Zenit jedna od najboljih. Jedva čekamo da počne meč i mnogo bi nam značilo da hala bude puna. Zato pozivamo navijače da dođu u što većem broju. Mislim da takvu odbojku kakvu će u sredu gledati, nemaju baš često šansu da vide. Ne znam kada će opet doći tako dobra evropska ekipa. Zato kada, ako ne sada da budu pune tribine – poručio je i na kraju pitanjem odgovorio tehničar Andrija Vilimanović.

Korektor Radoslav Parapunov takođe je izrazio zadovoljstvo što će u sredu uveče igrati takav meč.

– Liga šampiona je velika prilika za svakog igrača i svaki tim. Veoma smo uzbuđeni što ćemo ograti protiv Zenita, jednog od najboljih klubova u Evropi. To je velika šansa za nas da pokažemo visok nivo, da damo najbolje od sebe. Bili bismo veoma zahvalni kada bi publika ispunila tribine i podržala nas – rekao je Parapunov.

Šef stručnog štaba Slobodan Boškan je govorio o ambicijama, ali i o rivalu koji je stigao u Novi Sad.

– Zenit ima ekipu koja je selektirana tako da se bori za trofeje u Rusiji. Ima nekoliko odličnih igrača, tu su ruski reprezentativci, Poletajev, Kljuka, Jakovljev, te odlični francuski libero Jena Grebenjikov, slovenački reprezentativac Tine Urnaut. Važno je i to što tim vodi selektor Rusije Tomas Samuelvo. Sigurno da dolaze sa ambicijom da pobede, ali verujem da će i našoj ekipi, stručnog štabu i meni biti pravi izazov da protiv takvog protivnika odigramo našu najbolju utakmicu. Neće biti lako, njihovo glavno oružje su servis i napad. Mislim da imamo kvalitet, želim da ih napadnemo, da igramo hrabro. Takve ekipe izvlače iz vas maksimum. Igra se u velikoj dvorani i to je prava prilika za uživanje. Podsećan na sjajnu atmosferu na kup utakmici protiv Partizana i nadamo se da će tako biti i u sredu. Pozivam sve da dođu da uživaju u dobroj odbojci i da nas podrže.

Zbiljić: U plej-ofu videćete pravu Vojvodinu

Na konferenciji je na pitanja novinara odgovara i predsednik kluba Dragoljub Zbiljić.

– Imao sam veliki broj pitanja ovih dana, izbegavao sam pojedinačno da odgovaram, pa sam došao sada da svima odgovorim. Svestan sam trenutka u kojem se klub nalazi. Namučili smo se da dovedemo Ligu šampiona u Srbiju bez kvalifikacija, posle niza godina odustajanja naših ekipa. Svestan sam i loših rezultata tima, ali sam bez obzira na to sam ponosan na stručni štab i momke. Sa njima sam spreman na sve izazove. Siguran sam da ćemo sezonu da završimo trijumfalno. Hvala svima koji daju podršku, ali onima koji provociraju – istakao je Zbiljić i nastavio: – Moram reći da imamo dobru odbojkašku ligu, imamo sedam dobrih klubova, mi smo brend, ne samo sportski klub i zbog toga svi igraju maksimalno protiv nas, pa i više od toga. Mislim da smo u Berlinu imali šansu, ali je činjenica da smo bili oslabljeni. Naravno, svako ko izađe na teren predstavlja Vojvodinu, ali nam je Parapunov nedostajao i sigurno bismo uzeli bar bod da je mogao da igra. Znamo šta radimo, ovaj klub ima stručni štab spreman da odgovori svim zahtevima, isto takvu i ekipu. To što neke mečeve gubimo je zbog dobrog rada u klubovima, konkurencije, dobrog rada saveza. Ponavljam, spreman sam da se borimo do poslednje lopte. Znam koliko je tu odricanja i rada i znam da će sve to doći na svoje. Doveli smo Kamila Baraneka, to potvrđujem, pošto je i oko toga bilo pitanja. On stiže oko 15.decembra. Biće velika pomoć na poziciji primača. Mi smo tu videli Pavla Perića i mislim da je pogrešio što je otišao tako rano. Ali, šta je tu je, imamo rešenje. Raduje me to što su i ostali klubovi pojačali sponzorstva i organizaciju, Partizan, Zvezda i ostali. Malo fale privatne kompanije Radničkom. I struka je jača i ozbiljnija. Volim raspirivanje navijačke emocije, ali pre meča, ne posle. Nakon utakmice mi smo prišli jedni drugima i pružili ruke. U tom smislu iznenađen sam naslovom na portalu Mozzarta, jer je kraj prvenstva mnogo daleko. Lako je igrati protiv Vojvodine ligaške mečeve. Mi smo u takvom ritmu da igramo veliki broj važnih i teških mečeva. Hteli, ne hteli, našim momcima su misli već u Ligi šampiona. Što se naše lige tiče mi se spremamo za njen kraj i za plej-of. Tada ćete videti pravu Vojvodinu. Mislim da smo pokazali do sada da najbolje igramo plej-of. Moram reći da ni u Ligi šampiona nismo rekli poslednju reč.

Podelite na društvenim mrežama
Share This