Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 1:3 (27:25, 20:25, 22:25, 23:25)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Popović i Balandžić

Vojvodina NS seme: Simić 3, L. Čubrilo 1, Bajandić 11, Vujović 2, Zečević 6, Negić, Rudić 1, N. Čubrilo 8, Mišković, Vilimanović, Parapunov 16, Mehić 11, Bošnjak.

Crvena zvezda: Milić, Jevtić, Stanković 6, Tadić 9, Daca 8, Nikolić, Arsenoski 1, Popović, Ristić 21, Meljanac 34, Milenković, Andonović, Ilić.

Činilo se posle lepe igre pre tri dana protiv Partizana, da će Vojvodina sa puno energije ući u derbi meč 11.kola Superlige i uspeti da uknjiži nove bodove. Izgledalo je tako i posle prvog seta, koji su Novosađani dobili, ali sve posle toga bilo je ispod očekivanja, bez energije i koncentracije, u svakom sluačaju malo za raspoloženu Crvenu zvezdu koja je na kraju slavila 3:1.

Otvorili su domaćini utakmicu sa visokom prednošću, istina Zvezda je anulirala i u samom finišu okrenula na 23:22. Ipak, nisu se dali Simić i drugari, spasili su set loptu, blokom stigli na 25:24 i konačno stavili tačku na 27:25. Kada su takvom iskušenju odoleli i strpljivo i odgovorno završili prvi set činilo se da mogu nastaviti Novosađani u istom ritmu. Ipak, Beograđani su bili konkretniji u napadu, agresivniji, predvođeni dobrim Meljancem, ali i Ristićem. Sa druge strane, Vojvodina je potpuno pala, čak ni više izmena nije urodilo plodom. Mlako na servisu, u napadu, prilično dekoncentrisano u polju, bez bloka i bez ideje igrali su prvotimci Vojvodine, te su sve vreme u naredna tri seta vijali rezultat. Imali su šanse u završnicama trećeg i četvrtog perioda, ali su greškama pogurali protivnika do tri boda usred male sale Spensa.

Podelite na društvenim mrežama
Share This