Nemoj da ti obraz crveni, otvori oči, prijavi nasilje – To je poruka koju su poslali odbojkaši Vojvodine NS seme i Crvene zvezde na prvenstvenom derbiju, pridružujući se inicijativi brojnih sportista tokom 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama. Igrači i stručni štabovi oba tima su tokom susreta nosili crvenu tačku na obrazu, baš kao i fudbaleri Crvene zvezde, Spartaka, Radničkog 1923 i Napretka na početku kampanje koja traje od 25. novembra.

Kompanija Mozzart realizuje akciju Stop nasilju nad ženama u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, a mnogi timovi su ovim gestom pokušali da ukažu na problem porodičnog nasilja.

Radi se o globalnoj inicijativi koja je krenula iz Serije A, kada su Ronaldo, Ibrahimović i druge zvezde na ovaj način poslale poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo. Tokom 16 dana aktivizma (25. novembar – 10. decembar), ova akcija se proširila najpre na fudbalske, a sada i na odbojkaške terene u Srbiji, uz veliku podršku poznatih sportista preko društvenih mreža:

Tokom 16 dana aktivizma, od 25. novembra do 10. decembra, kompanija Mozzart je za svaki odigran tiket na kome se nalazi barem jedan par sa ženskim timovima, uvećavala fond za pomoć Sigurnim kućama u Srbiji.

Podelite na društvenim mrežama
Share This