Posle odličnog meča sa Partizanom, u maloj sali Spensa odigraće se još jedan pravi odbojkaški derbi. U petak, 10.decembra, u 17.30, snage će odmeriti dve trenutno prvoplasirane ekipe na tabeli. Biće to sudar dva velika rivala, u kojem će ulog biti veliki: važni bodovi u borbi za lidersku poziciju, ali i prilika za nadigaravanje i proveru odnosa snaga dva tima koja pretenduju na najvažniji domaći trofej.

Biće to takođe i sudar dva ranjena lava. I Vojvodina NS seme i Crvena zvezda samo pre tri dana nisu uspeli da overe plasman u finale Kupa Srbije. Beogradski crveno-beli imali su izgledniju priliku, ali pobedu na gostujuću terenu nisu potvrdili kod kuće. Mladi radnik je napravio iznenađenje i otišao u finale. Vojvodina je savladala ekipu Partizana, ali čak ni 3:0 i sjajna igra nisu bili dovoljni. Crno-beli su prošli zahvaljujući boljem poen količniku.

Kako god, i Vojvodina i Zvezda moraće da Kup Srbije stave u arhivu i okrenu sada, za njih, izuzetno važnom takmičenju, šampionatu i borbi za titulu.

– Biće to veliki derbi. Bodovi će mnogo značiti u daljoj borbi za lidersku poziciju, mada ima još mnogo da se igra do kraja lige. Zvezda i mi smo do sada pokazali najviše i zasluženo smo u vrhu tabele. Crvena zvezda je prvi deo lige odigrala zaista dobro, podizala je formu iz utakmice u utakmicu. Važan igrač za nju je Meljanac, ali im i Ristić dosta znači na prijemu. Svakako, to je jedan kompletan, dobro ukomponovan i borben tim. Moramo biti maksimalno koncentrisani, motivisani i angažovani u svakom poenu. Domaćini smo, očekujem da igramo čvrsto da budemo spremni za težak meč i za borbu poen za poen. Nije potrebno dodatno isticati koliko je važno da pobedimo – poručio je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This