Teške situacije i izazovi rađaju junake. Koliko su spremni da iz takvih izazova izađu kao junaci i pobednici, prvotimci Vojvodine NS seme imaće priliku da pokažu u revanš meču polufinala Kupa Srbije. A poraz od 0:3 protiv Partizana u prvoj utakmici na gostujućem terenu upravo pred srpskog šampiona stavlja izazov koji treba da motiviše svakoga ko nosi Vošin dres.

Zadatak u drugom meču polufinala neće biti lak, ali novosadski odbojkaši igraće u utorak, 7.decembra, na svom terenu, pred svojim navijačima i ovoga puta uz mnogo bolji zdravstveni bilten. Mnogi mečevi do sada pokazali su da igra od prvog do poslednjeg poena i borba za svaku loptu, motiv, angažovanost i upornost mogu da daju željeni rezultat.

Sličnog stava je i šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

-Tako kako smo u prvoj utakmici izgubuli 0:3, isto tako možemo u revanšu pobediti – kaže on i nastavlja: – Svi smo svesni šta nas očekuje. U prvom duelu bili smo dosta ispod našeg nivoa, ali analizirali smo i moje mišljenje je da naša ekipa ima mnogo veći potencijal. Cilj nam je da u drugoj utakmici to i pokažemo.  Na našem terenu, pred našom publikom očekujem dobar meč, mnogo kvalitetnije naše izdanje i očekujem pobedu. Rezultat od 3:0 nije lako napadati, ali verujem u nas. Moramo mnogo bolje servirati, biti agresivniji i u takvoj vrsti nadigravanja stvarati šanse. Vilimanović će biti spreman, nije skroz fit, međutim biće tu da pruži doprinos. Kada igrate utakmice ne razmišljate o krajnjem rezultatu, vaša misao počinje i završava se na jednom poenu. Treba da se koncentrišemo na igru poen za poen, da budemo najpre fokusirani da igramo tako da povedemo 1:0. Pa onda korak po korak. Samo to je pravi način, a sve ostalo samo odvlači pažnju i otežava da uradiš ono što si naumio. Moramo da mislimo o našoj igri. Drago mi je što će Radoslav Parapunov biti spreman. Spremna je cela ekipa.

Složio se sa Boškanom i primač David Mehić, koji je pozvao publiku da dođe, podrži i pomogne i dodao:

– Jedino što mogu da kažem jeste to da svi jedva čekamo meč, koji će posle poraza u prvom susretu biti zaista pravi izazov. Moram priznati da u prethodnim mečevima nismo bili na svom nivou, posebno u fazi odbrane. Tu leži delimično ključ. Moramo biti tu bolji i igrati angažovano za svaku loptu. Verujem u svoju ekipu – poručio je Mehić.

Meč Vojvodina NS seme – Partizan Soccerbet počinje u 17.30

Podelite na društvenim mrežama
Share This