Vojvodina NS seme – Takovo 3:1 (25:19, 23:25, 25:21, 25:22)

Novi Sad: Mala sala Spensa, sudije Savić Jovanović.

Vojvodina NS seme: Simić 11, L. Čubrilo 5, Bajandić 15, Vujović, Zečević 17, Negić, N.Čubrilo, Mišković, Vilimanović, Parapunov 7, Mehić 16, Bošnjak 1.

Takovo: Đurić, Ćorić 3, Jestrović, Gavrilović, Polomac 3, Barkov 13, Petrović, Ilić, Aleksić 8, Ivanović, Milivojević 14, Krstić 19, Pantić 2, Močić.

Pobeda od 3:1 u desetom kolu Superlige došla je kao lek na ranu prvotimcima Vojvodine (posle tri poraza), ali i u pravom momentu uoči važnih mečeva koji joj predstoje.

Činilo se posle lako dobijenog prvog seta da će Novosađani brzo završiti meč, ali su ipak morali dobro da se pomuče da dođu do nova tri boda protiv Takovo Metalca. Crveno-beli su dobro otvorili meč, vrlo brzo stigli do pet poena prednosti (11:6) i do kraja sačuvali vođstvo za 1:0 u setovima. Iako su crveno-beli i u nastavku vodili gotovo do polovine seta (10:7, 12:9), ipak došlo je do pada koncentracije. Sigurno je delimično i umor od puta uzeo danak, tek rival je uspeo da iskoristi greške domaćina i izbori se za počasni set.

Nije išlo glatko Novosađanima ni u trećem periodu, ali su imali kontrolu nad rezultatom i sve vreme čuvali prednost. Finiš seta obeležio je ulazak u igru korektora Radoslava Parapunova, koji se posle nekoliko utakmica, posle povrede, ponovo našao na terenu. Rutinski je odigrala Vojvodina četvrti set i stavila tačku na ovaj meč za konačnih 3:1 i nova tri boda.

Slobodan Boškan: Zadovljan sam pobedom. Možda smo očekivali da bude malo bolje, ali već se polako vide znakovi umora, ovo je već peta ili šesta utakmica u tom paklenom ritmu, a tek smo na pola puta. Nije bilo lako iz jedne utakmice kao što je ona koju smo odigrali u Belrinu i to dobro, da već danas, posle puta, izađemo na teren protiv Takova. Zadovoljan sam i time što su momci koji možda ne dobijaju toliko prilike, odigrali dobro i to je naša prednost. Kada imamo probleme uvek su spremni igrači sa klupe da zamene. Drago mi je što se Parapunov oporavio. Odigrao je kraj trećeg i ceo četvrti set, tako da će biti spreman do Partizana. Mnogo bolje smo igrali u polju, u odbrani, to nam je nedostajalo, ali ima još prostora da se napreduje.

Stefan Negić: Mislim da smo se pitali ceo meč. Malo je i umor uticao na naše izdanje, pa nam je popustila koncentracija. Važna je pobeda, posebno pred meč sa Partizanom koji je u ovom momentu najbitniji za nas.

Podelite na društvenim mrežama
Share This