Ekipa Vojvodine NS seme stigla je u Berlin u ponedeljak uveče, gde će u sredu odigrati prvi meč grupne faze Lige šampiona, protiv Berlina. U utorak su Novosađani slobodno prepodne iskoristili da odmore i malo prošetaju koliko je to vreme dozvolilo, dok su uveče imali prvi trening. Zbog zauzetosti sale crveno-beli nisu radili u čuvenoj Maks Šmeling areni, ali ih to nije omelo u dobrom radu, motivisanosti i lepoj atmosferi.

– Mislim da smo se dobro odmorili, a onda i lepo trenirali. Sutra nas očekuje još jedan trening pre podne u Maks Šmeling hali, a onda uveče i utakmica. Berlin jeste favorit, ali očekujem da mi odigramo dobro, napadnemo ih servisom i budemo agresivni u napadu i odbrani. Oni igraju dobro blok i odbranu, imaju dobre napadače. Servisom možemo da olakšamo sebi, kako bismo se lakše branili. Treba da budu motivisani zbog protivnika i takmičenja. Najvažnije mi je da mi budemo na maksimumu. Mislim da nam je to falilo i prethodne dve utakmice. Takođe nas je uzdramalo neigranje Parapunova, koji dosta znači u napadu, generalno igrački i čini mi se da se posle toga nismo brzo snašli. Sad je već prošlo vremena i moramo bolje. Znam da u toj našoj najboljoj igri možemo mnogo i to ću tražiti od igrača – istakao je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Tehničar Luka Čubrilo dobro poznaje sportsku halu, nemačku odbojku, ali i Berlin, jer je deo karijere proveo u nemačkoj ligi.

– Svaka prva utakmica je teška, ali se moramo adaptirati. Mladi igrači imaju priliku da igraju protiv dobrih svetskih igrača i to je i više nego dovoljan motiv. Igrao sam u ovoj hali i znam da atmosfera može biti zaista dobra i vrela, što opet može da motiviše. Berlin je skup stranaca, ali imaju i dobre mlade nemačke igrače, koje znam od ranije, a sada su sazreli. Trener im je Francuz protiv kojeg sam igrao, dizač svetski poznati Grankin, korektor Amerikanac. Motiva ima na pretek i treba uživati u igri. Trener Boškan nam je i ranije objašnjavao na kojem nivou treba da igramo svi zajedno da bi to bila jedna lepa slika o našem klubu. Idemo da se borimo, da svako od nas pruži više od sto odsto, pa dokle nas to odvede, do pobede što da ne – poručio je Čubrilo.

Meč Berlin – Vojvodina NS seme igra se u sredu u 19.30 časova, uz direktan prenos na Areni sport 2.

U D grupi, osim Berlina i Vojvodine NS seme, još su u Zenit St Peterburg i Benfika Lisabon.

Podelite na društvenim mrežama
Share This