Berlin RV – Vojvodina NS seme 3:0 (26:24, 25:16, 25:21)

Berlin: Maks Šmeling arena, sudije Kristijan Peter Volf (Švajcarska) i Simone Santi (Italija).

Berlin RV: Kovalski, Šot 15, Jendrik 3, Mote 6, Grankin 1, Karle 9, Danani, Kesel, Tuja, Peč 16, Vest, Sotola.

Vojvodina NS seme: Simić 6, L. Čubrilo 2, Bajandić 7, Vujović, Zečević 14, Negić, Rudić, N. Čubrilo 4, Mišković, Vilimanović, Mehić 10, Bošnjak.  

Prvotimci Vojvodine NS seme pokazali su u prvom kolu D grupe Lige šampiona da mogu da se nose sa jakim evropskim ekipama, ali ostaje žal što u meču u Berlinu nisu iskoristili šanse u prvom i drugom setu. Domaćin je slavio 3:0, ali je u Maks Šmeling areni viđena dobra odbojka i u većem delu meča neizvesna borba.

Malo je nedostajalo da Novosađani povedu u ovom meču 1:0. Prava borba dostojna Lige šampiona vodila se u prvom setu. Odličnim servisom stigli su crveno-beli do početne prednosti od 4:1. Naravno, brzo je domaćin pokazao pravo lice, izjednačio, a onda i poveo. Ipak, novi poen sa servisa kapitena Simića doneo prednost od 11:10, a u jednom momentu imali su prvotimci Vojvodine i tri poena zalihe – 18:15. Sa druge strane odlično su servirali i domaći odbojkaši, na njihovoj strani bilo je i iskustvo, pa se ušlo u egal završnicu. Više koncentracije imao je Berlin za konačnih 26:24.

Novosađani su u drugom setu držali do polovine, nakon čega su delimično stali. Sa druge strane domaćin je „gađao“ iz svih oružja, najpre je servisom poremetio igrače Vojvodine, a onda nadigrao i u ostalim elementima. Rutinski je Berlin završio ovaj deo meča i poveo 1:0.

Ponovo su došli na svoje novosadski prvotimci, pa se u Maks Šmeling areni u trećem setu igralo poen za poen. Imali su i prednost u drugom delu Novosađani, a par grešaka u finišu, baš kao i u prvom setu, koštalo ih je boljeg ishoda. Berlin je završio utakmicu u tri seta, ali nikako nije lako došao do pobede kako po rezultatu izgleda.

Slobodan Boškan, šef stručnog štaba: Kada na ovom nivou ne iskoristite lagane lopte, onda je to odmah dva, ili tri poena za rivala. Međutim, očekujem da u narednom periodu radimo na tim stvarima, pobošljamo ih i da u Novom Sadu idemo na pobedu protiv Berlina. Pokazali smo da možemo potpuno ravnopravno igrati sa ovakvim ekipama, nedostajalo nam je samo više ovakvih mečeva, a sada ćemo ih imati. Dosta dobrih stvari smo uradili, ali je koncentracija u pojedinim momentima padala, što je protivnik koristio. Imamo prostora za napredak i posebno ćemo raditi na tome da čuvamo koncentraciju u ovakvim duelima od početka do kraja.

Lazar Bajandić: Imali smo izgledne prilike u prvom i trećem setu, koje nismo iskoristili. Berlin je zaista vrhunska ekipa i kod nje nema druge šanse. Samo smo u drugoj polovini drugog seta malo popustili, ali smo osim toga ostatak meča dobro odigrali. Videli smo da možemo protiv jakih evropskih ekipa i na našem terenu verujem da će to biti drugačije.

Podelite na društvenim mrežama
Share This