Porazi i pobede sastavni su deo sporta. Na kraju, važno je kako će tim posle pada ustati i šta će uraditi na cilju. U sam osvit Lige šampiona, prvotimci Vojvodine NS seme na put u Berlin idu sa dva poraza u nizu i to iz mečeva u kojima su mnogo toga mogli da reše – protiv Partizana u Kupu Srbije i protiv Ribnice u ligi. No, i jedno i drugo takmičenje još uvek su u toku, posebno Superliga do čijeg kraja mnogo toga može da se promeni.

Činjenica je da je do poraza u Beogradu Vojvodina imala osam vezanih pobeda, što dovoljno govori o tome da su rad i strpljenje urodili plodom. Oscilacija je bilo, ali su dobre igre donosile rezultate. Veče pred meč sa Partizanom povredio se prvi korektor crveno-belih Radoslav Parapunov, koji je do tada bio prva violina ekipe u napadu. Nešto malo pre toga Novosađani su raskinuli i saradnju sa Rafaelom Migelom, pa se tim svakako privikavao na novu kompoziciju igre. Povreda Parapunova, kako su to i dve poslednje utakmice pokazale, promenila je koncepciju, uticala na ceo tim, na sigurnost igrača i stabilnost i efikasnost u napadu. Mladi Milan Zečević pružio je maksimum, ali je polufinale Kupa za njega bila prevelika odgovornost.

Šanse je Vojvodina imala i za bolji rezultat u Beogradu, a posebno za pobedu protiv Ribnice u Novom Sadu, koju je praktično imala na tacni (2:1 i 16.10 u četvrtom setu). No, sve je to sport i ništa još nije gotovo. Potrebno je malo više strpljenja, vremena da sve dođe na svoje, da ekipa ponovo bude kompletna i da pokaže koliko zaista može.

-Video se umor, ušli smo u težak ritam i to je ostavilo traga na celu ekipu. Imamo i kadrovskih problema. Parapunov je davao stabilnost celoj ekipi, od njega je zavisio napad i naravno da se njegova povreda odrazila ne samo na taj segment, nego na čitavu koncepciju igre i tim. Od Zečevića sam možda očekivao više energije. U igračkom smislu on je pružio koliko trenutno može, nije igrao ovakve mečeve, bez iskustva je, još se odbojkaški razvija i za njega je odgovornost u polufinalu Kupa Srbije, a onda i u ovom meču bila prevelika – istakao je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Prava je šteta što na otvaranju grupne faze Lige šampiona Novosađani neće biti kompletni, ali to ne treba da ih omete u tome da u Berlinu odigraju motivisano i rasterećeno.

-Već u ponedeljak putujemo u Berlin, u sredu igramo. Oni su zaista kvalitetna ekipa, a trenutno su prvi u nemačkom prvenstvu. Očekujem da igramo motivisano, hrabro, da damo maksimum u prvom kolu. Nemamo imperativ, možemo da odigramo rasterećeno. Treba pre svega da ih servisom poremetimo, jer ako to ne uradimo, onda će to biti zaista teška utakmica za nas. Parapunov nažalost ne ide u Nemačku, jer je procena doktora da treba da ostane, odmara, da ide na terapiju i da će se tako brže oporaviti za neke važne mečeve – objasnio je Boškan i još dodao: – Uskoro ćemo definitivno biti jači i za jednog iskusnog primača. Već smo dogovorili saradnju sa Čehom Kamilom Baranekom. On je igrao u Turu, gde je nekih mesec i po, dva, bio privremeno kao medicinski džoker. Menjao je jednog povređenog igrača i za to vreme je bio četvrti poenter i napadač franuske lige. Prihvatio je našu ponudu i mislim da će nam on doneti stabilnost na prijemu i u napadu. To je konkretno i bio naš problem u poslednje dve utakmice, jer nismo rešavali lopte u napadu i kontranapadu.

Kapiten Stevan Simić: Vratićemo se na pravi kolosek

– Ostali smo trenutno bez prvog korektora, koji je pravio najviše poena i to je umnogome promenilo sve na terenu. To je veliki deficit, ali se nadamo da će se što pre oporaviti i moći da igra. Svakako će nam pomoći i dolazak primača Baraneka. Na domaćoj sceni protiv nas svi igraju sa dvesta posto, bez pritiska, lako, e sada se mi stavljamo u poziciju u kojoj nismo favoriti. I mislim da je pravi momenat da mi u Berlinu pružimo više od maksimuma. Nemamo šta da izgubimo. Čak i mladi igrači koji su dobili šansu sada mogu igrati rasterećenije i lakše. U svakom slučaju, usponi i padovi u sportu su normalni i siguran sam da ćemo se vratiti na pravi kolosek – poručio je kapiten Stevan Simić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This