Vojvodina NS seme – Ribnica 2:3 (22:25, 25:21, 25:17, 25:27, 10:15)

Novi Sad: Mala sala SPC “Vojvodina”, sudije Stanković i Petrović.

Vojvodina NS seme: Simić 15, Čubrilo L 2, Bajandić 13, Vujović, Zečević 2, Negić, Rudić 6, Čubrilo N 9, Mišković, Vilimanović 1, Parapunov, Mehić 16, Bošnjak.

Ribnica: Seizović 1, Stefanović 10, Okošanović 15, Pajić 2, Todorović 18, Safanov 9, Bićanin, Ubiparip 3, Gajović 1, Peković, Krsteski, Petković.

Od gotovog su prvotimci Vojvodine NS seme napravili veresiju i tako zabeležili još jedan težak i neočekivan poraz. Ovoga puta, Novosađani su poklekli posle pet setova u devetom kolu Superlige, u duelu sa Ribnicom. Slabo su crveno-beli otvorili meč, neuverljivo i nedovoljno agresivno u napadu i na servisu igrali su Novosađani, te tako dozvolili Kraljevčanima da dobiju prvi set. U nastavku je trener Slobodan Boškan napravio možda i ključnu izmenu i na poziciju korektora umesto Zečevića uveo srednjeg blokera  Nemanju Čubrila (iskusnom Čubrilu nije prvi put u karijeri da igra korektora). Dalo je to odmah rezultat, razigrali su se i ostali u redovima Vojvodine, pa su naredna dva seta domaćini dobili prilično rutinski.

Ubedljivi su bili Simić i saigrači i u četvrtom periodu i kada se kod rezultata 16:10 činilo da su nova tri boda tu, na tacni, servisom je domaćina poremetio Safanov. Istina, luksuz su sebi dozvolili crveno-beli da iz jedne odlične pozicije i izgledne prilike za siguran trijumf uđu u maratonsku završnicu, tu naprave nekoliko grešaka i uvedu meč u taj-brek. Nakon toga kao da su Vošini prvotimci izgubili i koncentraciju i energiju, gosti su poveli od starta, držali prednost do kraja i napravili, bez sumnje, veliko iznenađenje u Spensu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This