Pobeda na Spartakom iz Ljiga došla je prvotimcima Vojvodine NS seme kao melem na ranu, posle dva poraza. Međutim, prolaz u četvrtfinale Kupa Srbije, za sada, ostavljen je po strani, jer pulene trenera Slobodana Boškana čeka novi izazov. U okviru četvrtog kola Superlige Novosađani u petak, 22.oktobra, gostuju u Subotici, protiv ekipe osokoljene pobedama u prethodna tri meča.

Jasno je da su ligaški bodovi i trijumf i te kako potrebni, možda i pod imperativom. Libero Stefan Negić, jedan od onih koji je u prethodnim utakmicama prikazao dobre partije, nada se da će ekipa konačno pokazati pravo lice.

Foto: Robert Balaž

– Činjenica je da svi žele da nas pobede, ali to ne reba da bude opravdanje za nas. Mislim da nismo u glavama bili spremni za takvu vrstu želje protivnika, svi su sada, čini mi se, motivisani još više nego ranije, svi igraju kao da je poslednji meč. Moramo biti svesni toga da u svaku utakmicu treba ući maksimalno. Subotica je nezgodan teren za svakoga, ali naša prednost je pre svega kvalitet, kao i to što znamo da igramo pod pritiskom. Nije ovo prva teška utakmica, međutim najvažnije je da budemo tim, kao u Superkupu. Niko ne treba da se istakne kao pojedinac, nego moramo da igramo i uspemo kao grupa. Pobeda bi nam mnogo značila zbog samopouzdanja. Treba da počnemo da radimo ono što se od nas očekuje – poručio je Negić.

Meč Spartak – Vojvodina NS seme počinje u 19 časova, a zanimljivo je to da će Novosađani samo nekoliko dana nakon toga još jednom putovati u Suboticu na utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije. Naime, žrebom su u ovoj fazi takmičenja crveno-beli dobili za rivala upravo ekipu Spartaka. Prvi duel igra se 26/27.oktobra u Subotici, a revanš 2/3.novembra u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This