Vojvodina NS seme – Partizan Soccerbet 0:3 (22:25, 21:25, 21:25)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Rogić i Savić.

Vojvodina NS seme: Simić 2, L. Čubrilo 2, Bajandić 10, Vujović, Zečević, Negić, Rudić 2, Migel 1, N. Čubrilo 1, Mišković, Vilimanović, Parapunov 22, Mehić 6, Bošnjak.

Partizan: Mandić, Dopuđ, Marinović 14, Lekić 9, Petrović 2, Huzejrović, Nejić 12, Janković, Mladenović, Cvetković, Petrović, Bjelica 6, Delgadis 14.

Umesto da je posle poraza od Crvene zvezde Vojvodina na svom terenu odgovorila na pravi način, usledio je još jedan hladan tuš. Šampion je poklekao usred Novog Sada izgubivši u trećem kolu Superlige od ekipe Partizana i to 0:3.

Sigurno da je ovakav ishod malo ko očekivao, posebno u maloj sali Spensa, gde su crveno-beli neprikosnoveni. U svakom slučaju, Vojvodina je ponovo bila bez igre, posebno bez one koju je prikazala ne tako davno u meču Superkupa i na Memorijalu velikana.

Mlako, bez konkretne akcije i slabo na prijemu i servisu domaćin je ušao u duel, što je izuzetno motivisani Partizan maksimalno koristio. Crno-beli sve vreme igrali su agresivno, poletno, budno u svakom momentu, a prednost su stekli već na polovini prvog seta. Kada je umesto Migela ušao Bajandić, smirila je Vojvodina igru donekle, a baš na njegov servis domaćin je stigao samo na poen zaostatka. Ipak, nije ni to bilo dovoljno, Partizan je poveo 1:0 u derbiju.

I u drugom setu Novosađani su stalno kaskali za poen, ili dva. Odličan u napadu i najefikasniji u celom meču bio je korektor Radoslav Parapunov, na momente je iskakao i Bajandić, držao se Negić, ali sve to nije bilo dovoljno za sada već potpuno razigranog protivnika. Imali su i izgledne prilike prvotimci Vojvodine, koje nisu realizovali, što su gosti kaznili i na veliko iznenađenje došli do 2:0.

Kada se činilo u trećem setu da se šampion vraća i da ima snage da produži meč, na polovini trećeg perioda gosti su anulirali vođstvo crveno-belih i sačuvali ga do kraja – za neočekivanu, ali zasluženu pobedu.

– Partizan je odigrao hrabro, posebno na servisu i taj element je i presudio. Jesam nezadovoljan nekim stvarima kako smo odigravali, ali smo se borili i to je bilo vidljivo. Međutim, to nije dovoljno i moramo se okrenuti već sledećem meču, raditi na sebi, poboljšati igru, pokazati koliko možemo. Najveći problem imali smo na prijemu i to se vidi protiv ovako fajterskih ekipa. Vilimanović se, nažalost, ušinuo i to za ovaj meč nismo mogli da rešimo. Ovaj poraz jeste neočekivan, ali to je sastavni deo sporta. Treba još neke stvari da se slože, da bi ova ekipa pokazala svoj kvalitet. To je sada tako, međutim, tek je početak sezone i ovo još ništa ne znači. Ja verujem u ovaj tim, a pokazali smo u nekim ranijim mečevima šta možemo – izjavio je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Već u utorak, 18.oktobra, Vojvodina na svom terenu igra meč osmine finala Kupa Srbije, protiv Spartaka iz Ljiga.

Podelite na društvenim mrežama
Share This