Crvena zvezda – Vojvodina NS seme  3:0 (25:21, 30:28, 28:26)

Beograd: USC „Voždovac“, sudije Stojanac i Balandžić.

Crvena zvezda: Milić, Jevtić, Stanković, Tadić, Daca, Milić, Nikolić, Arsenoski, Popović, Ristić, Meljanac, Milenković, Andonović, Ilić.

Vojvodina NS seme: Simić, Brborić, Čubrilo L, Bajandić, Vujović, Zečević, Negić, Rudić, Migel, Čubrilo N, Vilimanović, Parapunov, Mehić, Bošnjak.

Odbojkaši Vojvodine NS seme zabeležili su poraz od Crvene zvezde u drugom kolu Superlige, posle slabe partije na Banjici.

Novosađani su vrlo loše otvorili meč, nije bilo potrebnog nivoa ni u jednom elementu igre. Fizičko i emotivno pražnjenje nakon osvojenog Superkupa definitivno je uticalo na slabije izdanje, ali to svakako nije bilo opravdanje za takav pristup derbiju protiv odlične ekipe Crvene zvezde. S druge strane, domaćin je sve propuste gostiju maksimalno koristio, imao je raspoloženog Meljanaca, ali su ga i ostali saigrači u stopu pratili. Na polovini prvog seta na mesto dizača ušao je umesto Vilimanovića Luka Čubrilo, što je donekle promenilo ritam pulena trenera Slobodana Boškana i približilo Vojvodinu aktivnom rezultatu, ali je bilo nedovoljno za preokret.

Iako je Zvezda u nastavku takođe bolje počela, novosadski tim polako se budio, izmene na prijemu donele su mirnoću, bolju organizaciju, ali i igru u polju, pa su se raspoloženom Parapunovu pridružili u efikasnosti i Nemanja i Luka Čubrilo, Simić, Migel, Bajandić. Kod vođstva domaćina od 21:18, akcijom Migela stigla je Vojvodina na dva poena zaostatka, a posle bloka i dobrih servisa Nemanje Čubrila, te kuvanja Luke Čubrila, okrenula je gostujuća ekipa na 23:21. Nije u tim momentima ekipa koju predvodi kapiten Stevan Simić iskoristila izgledne šanse, pa se ušlo u maratonsku završnicu, u kojoj je domaćin iskoristio greške rivala i poveo u ovom meču 2:0.

Prokockala je Vojvodina vođstvo u trećem setu i priliku da produži ovaj susret, te zabeležila možda i neočekivani poraz u derbiju drugog kola.

Podelite na društvenim mrežama
Share This