Ribnica – Vojvodina NS seme 1:3 (25:18, 24:26, 21:25, 21:25)

Kraljevo: SH „Ibar“, sudije Balandžić i Rogić.

Ribnica: Pantić, Seizović 1, Stefanović 4, Pajić, Todorović 10, Safanov 7, Ketržinski 2, Bićanin 2, Ubiparip 12, Gajović 6, Peković, Krsteski, Vućićević 17, Petković.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Čubrilo L, Bajandić 12, Vujović, Zečević, Negić, Rudić, Migel 9, Čubrilo N 4, Mišković, Vilimanović 5, Parapunov 24, Mehić 7, Bošnjak.

Superkup ostaje u Novom Sadu! Nakon sjajnog, atraktivnog meča, punog preokreta i kvalitetne odbojke, Vojvodina NS seme slavila je protiv Ribnice u Kraljevu 3:1 i tako odbranila trofej ovog takmičenja i osvojila prvi pehar u sezoni.

Novosadski prvotimci nisu dobro otvorili meč. Domaćin je bio konkretniji i precizniji, sve vreme držao je rezultat u svojim rukama. Minimalnu prednost imao je do sredine seta, Vojvodina je uspela u nekoliko navrata da izjednači, ali ne i da preokrene. Mnogo grešaka, loš prijem i nedovoljna agresivnost samo su pomogli raspoloženom protivniku. Malo po malo Kraljevčani su povećavali prednost, a u finišu je na prijemu Migela zamenio Bajandić.

Nije blistala Voša ni u drugom periodu, ali je igrala ipak strpljvije i upornije. Činjenica je da je i domaćin bio izuzetno raspoložen i siguran. Rezultatski zaostatak (u jednom momentu bilo je i tri poena manjka), Novosađani su u drugom delu seta uspeli da anuliraju. Sa nekoliko dobrih servisa, blokovima i sigurnim akcijama najpre Parapunova, a onda i Bajandića, Vojvodina je okrenula. Prvo vođstvo imali su crveno-beli nakon as servisa Bajandića – za 16:15. U igri poen za poen, čvršćih nerava bili su gosti i izjednačili u ovom duelu na 1:1.

Sjajnu odbojku imali su prilike svi u hali „Ibar“ da gledaju i u trećem setu. Kraljevčani su bolje počeli, imali su u pojedinim momentima i tri poena viška. No, ulazak Migela umesto Mehića, doneo je novu energiju Novosađanima. Na servis Simića, a posle odbrane Migela i kontre Parapunova stigli su puleni trenera Boškana do izjednačenja, a onda i do vođstva. Do kraja su igrali gosti veoma požrtvovano, posebno u polju, razigrao se Migel, koji se tako pridružio Parapunovu u neophodnom efikasnom napadu. Blok Migela, zatim njegova kontra i još jedna uspešna akcija posle sjajne odbrane Bajandića doneli su Vojvodini vođstvo od 23:20. Bio je to nalet, koji domaćin nije mogao da zaustavi, pa je branilac Superkupa poveo u ovoj utakmici 2:1. U četvrtom setu Vojvodina je potpuno igrala svoju igru i stavila tačku na ovaj meč.

Slobodan Boškan, šef stručnog štaba: Čini mi se da smo utakmicu dosta nervozno počeli, grešili smo nismo tamo gde nismo bili ozbiljnije ugroženi, u smislu da nisu bili jaki servisi, napadi, a mi smo i to loše odigravali, dirali mrežu, pecali se. Međutim, kada smo uhvatili svoj ritam igre, a to je bilo negde na polovini drugog seta, nije prestajao naš konsantni pritisak na ekipu Ribnice. U četvrtom je to bilo najočiglednije, istina je da smo na kraju malo popustili, ali smo pravili odlične serije blokom, servisom, odbranom. Trofej Superkupa je važan za nas, to je pokazatelj onoga što smo do sada uradili sa ovom izmenjenom ekipom. Ima još mnogo prostora za napredak i već sada okrećemo se mečevima u Superligi.

Lazar Bajandić, primač: Očekivali smo svi tešku utakmicu. Kraljevčani su bili motivisani, igrali su na svom terenu, imali podršku publike, ali mislim da su presudili naša priprema za meč i jedinstvo na terenu. Naravno, na našoj strani su bili kvalitet i iskustvo osvajanja trofeja. Drago mi je da smo na ovaj način počeli takmičenje na domaćoj sceni, uvek je značajno osvojiti pehar, važno nam je za samopuzdanje i kao vetar u leđa za nastavak sezone.

Podrška

Vojvodina je na utakmici Superkupa imala ogromnu podršku Uprave, menadžmenta, Grada Novog Sada, sponzora i lokalnih medija. Takođe, u Kraljevo je stigla i grupa vernih navijača.

Podelite na društvenim mrežama