Da li će već na početku sezone klupska riznica šampiona Srbije biti bogatija za novi pehar biće poznato u utorak, 5.oktobra, kada će Vojvodina NS seme odigrati meč za trofej Superkupa protiv Ribnice, u Kraljevu.

Prošle godine Novosađani su osvojili pomenuti pehar na svom terenu pobedivši ekipu Partizana, a ukoliko i u Hali sportova „Ibar“ budu uspešni, bio bi to treći uzastopni Superkup.

Ekipa crveno-belih danas putuje u Vrnjačku Banju, a sutra iz hotela “Fontana” krenuti put Kraljeva na utakmicu.

– Ribnica ima veoma iskusnu ekipu, veliki broj igrača ima iza sebe dosta sezona. No, verujem da je naša prednost pre svega kvalitet, a onda i mladost i pobednički duh koji u timu imaju svi, od fizioterapueta, preko trenera, do nas igrača. Ako ispoštujemo sve dogovore, odigramo maksimalno odgovorno i angažovano rezultat neće izostati. Motiva ima na pretek, tu nema dileme – ističe libero Vojvodine Stefan Negić.

Šef stručnog štaba Slobodan Boškan ukazuje na to da će meč biti važan iz više aspekata.

– Ovo je prvi pravi ispit. Utakmica je važna zbog borbe za trofej, ali isto tako i zbog toga da vidimo koliki je naš domet u ovakvom duelu, kada igramo za pehar, u gostima, protiv veoma motivisane Ribnice, koja će imati veliku pomoć publike. Očekujem da pokažemo koji je naš maksimum u takvoj situaciji. Prilika je da vidimo koliko smo napredovali u radu, pojedinačno i kao ekipa, a onda i to kako se nosimo sa ovakvim izazovom – poručuje Boškan.

Meč Ribnica – Vojvodina NS seme počinje u 19.10 časova, uz direktan prenost na RTS2.

Podelite na društvenim mrežama