Tokom priprema na Palama stručni štab Odbojkašog kluba Vojvodina iskoristio je priliku da se vidi sa delegacijom Odbojkaškog kluba Bosna. Kako su još tada obe strane najavile, bio je to samo početak jedne lepe priče. Ta priča nastavljena je juče i danas u Novom Sadu. Na poziv srpskog šampiona predstavnici OK Bosna uzvratili su posetu i stigli na Memorijal velikana. Osim uživanja na odbojkaškim mečevima, predsednik OK Bosna Almir Hodžić i trener ekipe prof. Ifet Mahmutović, inače selektor BiH, danas su ozvaničili saradnju sa Vojvodinom u novosadskim klupskim prostorijama, gde su ih dočekali članovi menadžmenta predsednik Dragoljub Zbiljić, šef stručnog štaba Slobodan Boškan i Đorđe Đurić.

– Želimo da napravimo stratešku saradnju. Vojvodina je odbojkaški brend u Srbiji, a mi imamo pravo da kažemo da smo to mi u Bosni. Zbog istorije klubova saradnja je zaista dragocena. Podržavaćemo jedni druge u radu, dolaziti jedni drugima na turnire i raditi razmenu iskustava. Vojvodina je postavila žestoke standarde u odbojkaškom svetu, mi želimo da sledimo taj put, da u BiH budemo ono što je Voša u Srbiji. Mladi smo, ambiciozni, želimo da napredujemo, a Vojvodina je tu uzor svetskog renomea – istakao je Almir Hodžić predsednik OK Bosna.

Trener Bosne i selektor BiH profesor Ifet Mahmutović podsetio je kako je to izgledalo nekada na jugoslovenskim prostorima.

– Nekada su bile Mladost, Bosna, Vojvodina, a uz njih Partizan i Zvezda. Uvek smo imali fenomenalnu saradnju, igrači Bosne odlazili su u Vojvodinu i obrnuto. Ono što je Vojvodina napravila je za primer u svetu, želimo da se ugledamo na to i da uz pomoć prijatelja, razvijamo ovaj sport sa aspekta mladih igrača, da budemo dobra fabrika svetske proizvodnje. Možda smo tu sada niži nivo, ali nadgradnja bi došla uz naš predan rad i kroz saradnju sa Vojvodinom. Ja sam kao selektor bio u prilici da vidim svetske sile, ali ovo u Novom Sadu je na vrhunskom nivou.

Predsednik OK Vojvodina Dragoljub Zbiljić izrazio je zadovoljstvo time što je saradnja ozvaničena i što je delegacija Bosne stigla u Novi Sad.

– Naše drage prijatelje smo ugostili na turniru i to je pokazatelj koliko smo veliki klub, jer iako ih sada nema na spisku učesnika, zvali smo ih da dođu kao gosti i da uživaju u odbojci. Otvorili smo niz korisnih tema, koje se tiču razvoja odbojke u regionu. Mislim tu na prostor stare Jugoslavije, gde Bosna ima svoju visoku poziciju. Rade sa kadetima, juniorima, imaju viziju sličnu našoj. Razmenili smo još neka razmišljanja, o problematičnim situacijama, razgovarali smo o preranim odlascima dece, o radu menadžerskih agencija i dogovorili se da se zajedno trudimo da zadržimo igrače što duže u našim klubovima. I na kraju, za mene je lep primer to što je trener Bosne Ifet Mahmutović ujedno i selektor BiH, pa je to dobra tema za razmišljanje, da i trener najboljeg srpskog kluba treba da preuzme Srbiju – poručio je Zbiljić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This