Za pehar Memorijala velikana u nedelju će se od 13.30 časova boriti ekipe Vojvodine NS seme i Fridrihshafena, koje posle dva kola imaju po dve pobede (Vojvodina bod više). Drugog dana nemački predstavnik bio je bolji od Pariz Voleja (3:2), dok su Novosađani posle sjajnog i uzbudljivog meča savladali ekipu PAOKa 3:1.

Revija mladosti, koja je u četvrtom setu donela preokret domaćinu, začinjena je na najlepši nači – trijumfom.

Novosađani su gotovo u jednom dahu odigrali prvi set, nametnuli su ritam na početku, bili odlični na servisu, u napadu i bloku. Visoko vođstvo čuvali su crveno-beli do kraja, pa su ovaj period rutinski završili – 25:18.

U nastavku je bilo nešto neizvesnije, ali je i u drugom setu Vojvodina kontrolisala igru i rezultat. U završnici su servisom gosti poremetili Novosađane, te prišli na poen zaostaka. Ulaskom Mehića umesto Migela zaustavljeni su Grci, a Parapunov je bio precizan u napadu. Kapiten Simić stavio je tačku na ovaj set za 25:23 i 2:0. Usledio je mali pad Vojvodine u trećem setu, ali mora se priznati da je i PAOK popravio igru i bacio sve karte na teren. Uz to, šef stručnog štaba Slobodan Boškan pružio je šansu i drugim igračima, pa je ceo set odigrao Bošnjak, a ulazili su i Zečević i Luka Čubrilo.

Gosti su otvorili odlično i četvrti set, dok je i dalje u redovima Novosađana bilo malo nesigurnosti. No, veliku borbenost i odlučnost pokazali crveno-beli, a ulazak Vujovića umesto Migela definitivno je doneo novu energiju. Razigrali su se Bajandić i Rudić, ali su ih i ostali u stopu pratili. Tako je Vojvodina malo po malo stigla od 5:10 do 12:11 i nakon toga potpuno preokuzela kontrolu. Blistali su redom Bajandić, Vujović, Bošnjak, Rudić, Parapunov, oba libera, a igrom je sjajno dirigovao nešto iskusniji Vilimanović. Na kraju – zaslužena pobeda Vošine mladosti

Fridrihshafen i Pariz Volej takođe su odigrali jedan neizvestan i pun preokreta meč. Parižani su poveli 2:0, ali je nemački tim uz veliku borbenost i upornost uspeo da izjednači na 2:2, a onda da bude bolji i u petom setu.

– Želim prvo da čestitam svim momcima koji su ušli, najpre Vujoviću i Bošnjaku, svim igračima, dali su sve od sebe. Prva dva seta odigrali smo skoro bez greške, nakon toga je došlo do pada, ali smo mi mlađi na čelu sa Andrijom u četvrtom pokazali da možemo igrati ovakve jake mečeve. Srećan sam zbog pobede i zbog toga što ćemo se boriti za pehar Memorijala velikana – izjavio je posle utakmice srednji bloker Andrej Rudić.

U nedelju u 10.30 snage će odmeriti Pariz Volej i PAOK, a nakon toga u 13.30 Vojvodina i Fridrishafen boriće se za prvo mesto na turniru.

Rezultati i tabela, drugi dan

Pariz Volej – Fridrihshafen 2:3 (28:26, 25:23, 20:25, 21:25, 9:15)

Vojvodina NS seme – PAOK 3:1 (25:18, 25:23, 23:25, 25:21)

  1. Vojvodina 2 2 0 6:1 6
  2. Fridrihshafen 2 2 0 6:3 5
  3. Pariz Volej 2 2 0 2:6 1
  4. PAOK 2 0 2 2:6 0
Podelite na društvenim mrežama
Share This