Vojvodina NS seme i Fridrihshafen ostvarili su pobede prvog dana Memorijala velikana, koji se odigrava u Novom Sadu. Već na startu turnir je opravdao najavu da je najkvalitetniji i najatraktivniji do sada. Svojom igrom, borbenošću i motivisanošću potvrdila su to sva četiri učesnika.

Turnir su takmičarski otvorili PAOK i Fridrihshafen, a posle izgubljenog prvog seta nemački tim je zaigrao odlično i slavio u ovom meču 3:1

Poslastica prvog dana bez sumnje bio je duel Vojvodine NS seme i Pariz Voleja. Čak i oni odbojkaški sladokusci sa najistančanijim ukusom mogli su da uživaju maksimalno od prvog do poslednjeg poena. Kratko rečeno – bilo je milina za gledati. Bolja je sjajne utamice bila domaća ekipa – 3:0 (28:26, 25:23, 25:21).

Već je prvi set najavio veliku borbu, igralo se gotovo sve vreme poen za poen. Novosađani su bili raspoloženi, borbeni i motivisani. Prvi susret sa svojim navijačima posle mnogo vremena, za crveno-bele bio je više od utakmice. U samom finišu važan blok Nemanje Čubrila i Davida Mehića doneo je domaćinu prvu set loptu. Ipak, nije se francuski predstavnik tako lako dao zaustaviti, pa je za vođstvo od 1:0 trebalo mnogo strpljenja i upornosti. Rafael Migel realizovao je priliku za konačnih 28:26.

U nastavku je Pariz Volej zaigrao još jače, gotovo sve vreme imao je prednost, ali su mu puleni trenera Slobodana Boškana disali za vratom, grabili, napadali i u završnici pre svega dobrim servisima Simića i Parapunova, a onda i efikasnom realizacijom kontri i blokom okrenuli rezultat (15:20 – 23:22). Blok Nemanje Čubrila, Migela i Vilimanovića doneo je 23:22, a odmah je usledila i prva set lopta (24:22) . Servisom je tačku na ovaj period stavio Migel. Novo uzbuđenje doneo je treći set, a ponovo su Novosađani bili najbolji kada je bilo najvažnije. Možda je to i ono što je bilo najbolje u ovom meču – srpski šampion pokazao je karakter, pokazao je snagu upravo time što je najčvršći bio u završnicama setova.

  • Slobodan Boškan: Ovo je nivo koji nas čeka u Ligi šampiona, meč u kojem se igra poen po poen. Ove utakmice treba upravo da nam donesu taj osećaj, kada morate da gradite svaki poen, kako se koji završi odmah se okrećeš drugom. I nijedan set ne možete dobiti lako. Zadovoljan sam igrom, odnosom, time kako smo odreagovali.
  • Radoslav Parapunov: Mislim da smo igrali najbolje kada je bilo najvažnije, odnosno posle dvadesetog poena. Tu smo pokazali karakter. Važna je pobeda, jer Pariz Volej ima zaista dobru ekipu

Između dve utakmice upriličena je i ceremonija otvaranja jedanaestog Memorijal velikana. Turnir je svečano otvorio član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

U subotu se u 16.30 sastaju Pariz Volej i Fridrihshafen, a u 19 Vojvodina NS seme i PAOK:

Rezultati i tabela

PAOK – Fridrihshafen 1:3 (25:23, 22:25, 20:25, 21:25)

Vojvodina NS seme – Pariz Volej 3:0 (28:26, 25:23, 25:21)

  1. Vojvodina         1          1 0          3:0       3
  2. Fridrihshafen    1          1          0          3:1       3
  3. PAOK   1          0          1         1:3       0
  4. Pariz Volej        1          0          1          0:3       0
Podelite na društvenim mrežama
Share This