Vojvodina NS seme ostvarila je i drugu pobedu na turniru u Rumuniji, pošto je u trećem kolu savladala Krajovu 2:1 (24:26, 25:22, 15:9).

Poslednjeg dana “Arkada kupa” šef stručnog štaba odlučio je da priliku pruži mlađim igračima, kako bi i oni sticali iskustvo i izmerili sebe koliko su spremni trenutno da igraju jače međunarodne utakmice. Tako su na teren izašli Zečević, Vujović, Bošnjak, Brborić, u postavi su bili i mladi Bajandić i Rudić sa ipak nešto više staža, dok ih je na poziciji dizača iskusno predvodio Luka Čubrilo.

Odlično je novosadska mlađarija počela meč, povela je 5:2 i 14:9. Ipak, sjajni protivnik koristio je neke početničke greške crveno-belih i nedostatak iskustva, pa je u drugom delu seta stigao do izjednačenja (16:16), a onda i preokrenuo na 19:17. Rudić je dobro servirao, poremetio rivala, a na mreži je bio siguran Bajandić za 19:19. Sa servis linije bio je sjajan Luka Čubrilo, povela je Vojvodina 21:20, ali je u egal završnici preciznija  bila Krajova za 1:0 u setovima.

I drugi set počeli su dobro Novosađani, vodili 10:7, 13:10 i 24:20. Na kraju je protivnik uspeo da se sasvim približi, ali su puleni trenera Slobodan Boškana uspeli da izdrže do kraja i izjednače u ovom meču na 1:1.

Šteta za mlade igrače što nisu mogli provesti više na terenu, jer je domaćin odlučio, kako bi se turnir pre završio, da se poslednje dana utakmice igraju na dobijena seta. Posle neizvesnog početka, as servisom Rudić je doneo vođstvo od 5:4, odmah je bilo i dva poena viška za Vojvodinu, da bi blokom stigla novosadska ekipa i do 8:5. Sa servis linije bio je dobar i Vujović, u kontri efikasan Bošnjak za visokih 12:6. Nastavili su crveno-beli momci da se igraju i lako rešili set za drugu pobedu na turniru.

Podelite na društvenim mrežama
Share This