Prvotimci Vojvodine ostvarili su prvu pobedu na turniru u Rumuniji, pošto su nakon velike borbe savladali domaću Arkadu 3:2 (25:21, 21:25, 28:26, 25:15, 15:12). Novosađani su odlično odigrali prvi set. Iako je domaćin poveo 8:5, na servis Vilimanovića gosti su stigli na 7:8. Lomio se od tog momenta rezultat sve do 18:17 za Vojvodinu, kada je Parapunov bio siguran za 19:17, a ubrzo je usledila i serija koja je vodila do 1:0 u ovom duelu. Međutim, nisu crveno-beli sačuvali koncentraciju u nastavku, dosta su grešili na servisu, bili nedovoljno precizni i agresivni u napadu, pa je domaćin brzo stigao do opipljive prednosti i uprkos povremenim naletima Novosađana, izjednačio na 1:1 u setovima.

Slično je bilo i u trećem periodu, ali je u drugom delu na servis Luke Čubrila prišla crveno-bela ekipa na 16:17. Menjao je Boškan i primače, pa je umesto Bajandića ušao Vujović. Vrlo brzo sa dva vezala bloka gosti su okrenuli rezultat u svoju korist. Domaćin je ipak stigao prvi do set lopte, ali je Nemanja Čubrilo odličnim servisom doneo Vojvodini priliku da povede 2:1. Odmah je to iskoristio Simić za 28:26. Definitivno, Vojvodina je dosta oscilirala u ovom meču, a novi pad usledio je u četvrtom periodu, koji je Arkada dobila prilično lako (25:15) i tako se izborila za taj-brek.

Velika borba vodila se u petom setu, ali su prvotimci Vojvodine bili strpljivi, uporni, iskoristili svoje prilike i zasluženo slavili u ovoj utakmici.

Podelite na društvenim mrežama
Share This